Anahtar Kelimeler:

Hepsi ‘anadolu' oluyor!

Hepsi ‘anadolu

 Liseler değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 81 ile gönderilen genelgeye göre, tüm düz liseler Anadolu Lisesi’ne dönüştürülecek. Bu konuda çalışma devam ediyor.

Önemli bir çalışma

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 yılına kadar genel liseleri Anadolu liselerine dönüştürecek. MEB, ortaöğretimde kalitenin artırılması, mesleki ve teknik ortaöğretime daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi amacıyla genel liselerin Anadolu lisesine dönüştürülmesinin 2013 yılına kadar tamamlanacağını bildirdi. Mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarına öğrenci akışını hızlandırmak için genel liseleri Anadolu liselerine dönüştürme çalışması baştan MEB, kademeli olarak yaptığı bu dönüşüm planını hızlandırdı.

Okulların durumuna bakılacak

Bakanlık, dokuzuncu kalkınma planı çevresinde 2012-2013 öğretim yılı içinde genel ortaöğretimde yüzde 42.2, mesleki ve teknik ortaöğretimde yüzde 52.8, olmak üzere ortaöğretim kademesinde 1.84 mesleki ve teknik ortaöğretimde yüzde 21.54 orta öğretim toplamında ise 23.38 oranında okullaşmanın 2013 yılına kadar artımlısı gerektiğini açıkladı. Bakanlığın hazırladığı plan çerçevesinde yerleşim merkezini nüfusu, öğrenci sayısı, Anadolu liselerine kayıt yaptırabilecek öğrenci akışı, derslik ve öğretmen ihtiyacı ile fizik mekan durumu ve bazı okulların iki eğitim yaptığı da dikkate alınacak. Genel liselerin dönüşümlerini tamamlanmasını takip eden öğretim yılında çok programlı liselerin genel lise bölümüne öğrenci kaydı yapılmayacak.

Lise binaları ne olacak?

Anadolu lisesine dönüştürülen genel liselerin binaları ise mesleki öğretime daha çok öğrenci akışı sağlama amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını hizmetine sunulacak. Merkez nüfusu 10.000 ile 20.000 arası olan yerleşim birimlerinde bir Anadolu lisesi 20.000 ile 40.000 arasında olan yerleşim birimlerinde iki Anadolu lisesi, 40.00 üzerinde olan yerleşim birimlerinde öğrenci potansiyeli ve gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak uygun sayıda Anadolu lisesi oluşturulacak.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu