Anahtar Kelimeler:

Avrupalı aşçılar Kırıkkale'de

Avrupalı aşçılar Kırıkkale

 KÜ için geldiler

KÜSEM tarafından organize edilen proje ile ilimize gelen Norveç ve Polonyalı gönüllü aşçılar hem kendi kültürlerini Kırıkkaleli vatandaşlarla buluşturuyor, hem de Kırıkkale kültürünü kendi ülkelerine taşıyor.

Norveç ve Polonya’dan geldiler

Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma  Merkezi’nin, Gençlik Programları kapsamında Kırıkkale Avrupalı aşçıları ağırlıyor. Merkez tarafından organize edilen Mutfakta AB mi var? Projesi kapsamında ilimize gelen Norveçli ve Polonyalı gönüllüler mutfakta harikalar yaratıyor. Proje süresince 2 ay boyunca ilimizde bulunacak olan gönüllüler mutfak deneyimlerini Kırıkkalelilerle paylaşıyor.

“Kırıkkale’de yeni bir akım başlatacağız”

Projenin detaylarını açıklayan KÜSEM Müdürü Dr. Ertuğrul Karakaya, projenin önemine değindi. Proje ile birlikte gönüllülerin kültürlerini Kırkkaleye taşıyacağını belirten Karakaya, aynı zamanda ilimizin kültürünün de Avrupa’ya taşınacağını söyledi. AB uyum sürecinde kültür alışverişi sağlaması bakımından projenin önemli olduğuna dikkat çeken Karakaya, bu tür gençlik projelerinin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Karakaya  önümüzdeki yıl mart ayında enstrüman çalmayı bilen 5 avrupalı gönüllüyle birlikte sokakta konser verilerek Kırıkkale’de yen ibir akım başlatacaklarını da sözlerine ekledi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu