Anahtar Kelimeler:

Beslenme Çalışması

Beslenme Çalışması

 Hastanede Beslenmeye

Çok Dikkat Ediliyor

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, kurumda çalışan personel ve hastaneye gelen hastaların beslenme şekli konusunda hassas bir çalışma yürütüyor.

Beslenme Çalışması

Kurumdan yemekler ve beslenme şekli konusunda bilgi verildi: “Beslenme konusunda, Kırıkkale İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerimiz de köklü değişikliğe gidilerek, özellikle hastalarımızın ve çalışan personelimizin, daha sağlıklı beslenmesi için çalışmalarımız sürmektedir.  Bu çalışmaları Diyetisyenlerimiz Meltem Mermer, Özlem Ürpek Tüfekci, Songül Akyüz Kılıç’ın gayretli çalışmaları ile hergün artan bir hızla devam etmektedir.

Beslenme Ünitesi

Kırıkkale İli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı hastanelerimizde yatan hastalarımıza, refakatçilerimize ve personelimize yemek hizmeti verilmektedir. Yemeğin sunum aşamasına kadar geçen süreçte, malzemelerin alımı, depolanması, hazırlanması ve servisi aşamaları diyetisyenlerimiz tarafından kontrol edilmektedir. Bu kontroller kurum mutfak hizmetleri, poliklinik ve klinik beslenme ve diyet uygulama hizmetleri, yeni doğa bölümü anne sütü ve beslenme ünitesinde sürdürülmektedir.

Tam Buğdaylı Ekmek

Bu bağlamda, ekmeklerimizi tam  buğday ekmeği haline, dönüştürdük. Yemeklerimizde yağ olarak zeytinyağı başta olmak üzere, sıvı yağ, salatalarımızda sızma zeytin yağı kullanmaya başladık. Baklagillerin (kurufasulye, nohut, mercimek, bulgur) gibi tüketime ağırlık verdik. Her öğün ana yemeklerimizin yanında limonlu mevsim salatası ve yoğurt vermeye özen gösteriyoruz. Et ağırlıklı yemeklerde balık, yağsız dana eti, tavuk eti  kullanılmaya önem veriyoruz.

Koordineli Yürütülüyor

Şeker oranı yüksek olan tatlılardan kaçınarak daha az şekerle hazırlanmış sütlü tatlılara ve mevsim meyvelerine ağırlık vermeye başladık. Obezite, beslenme, anne bebek beslenmesi, sporcu beslenmesi, okul çocuğu ve kronik hastalıklarda beslenme bilimsel gerçekler ışığında  düzenlenmekte ve  programlar hastalarımızla koordineli bir şekilde yürütülmektedir.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu