Anahtar Kelimeler:

‘Arap Baharı Gibi Değil'

 ‘Arap Baharı Gibi Değil

 Atalay Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili olarak açıklamada bulundu, ABD gezisini de yorumladı ve Gezi Parkı ile ilgili farklı bir algılama olmadığını belirtti.

Tabii Ki Tepki Gösteririz

Konuyla ilgi açıklamada bulunan Atalay, ABD’deki temaslarında Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili olarak gözlemlerini de aktardı. Atalay, “Türkiye’deki son olaylarla ilgili uluslararası medyanın epey ileri yayını oldu. Uluslararası medyanın bu yayınını tabii hayretle bile karşıladık. Yani Türkiye’de yaşayan, olayları bilenler olarak uluslararası medyanın Türkiye’yle ilgili hemen böyle çok çabuk satın alması ve adeta Arap Baharı zincirinin bir halkası gibi göstermesi çok rahatsız edici bir şey. Türkiye böyle bir ülke değil. Türkiye demokratik bir ülke. Yani toplumsal tabii ki tepkiler olabilir ama Arap Baharı’nın bir parçası olarak gösterilmesine tabii ki tepki gösteririz.

Hepsi Normal Seyretti

Ama şunu da gördüm: gerek Beyaz Saray’da gerek bakanlıkta bu olup bitenlerle ilgili bu manada abartılı bir algılama yok. Hani bazı açıklamalar olmuştu, bizleri de rahatsız etmişti, hatta Dışişleri Bakanımız ABD Dışişleri Bakanı Kerry’i aramıştı. Buradaki görüşmelerimizde ise olaylara bakışta Türkiye’nin farkını onların da bildiğini gördük. O manada onlarda, olayla ilgili çok ileri abartılı bir algılama olduğunu görmedim. Yani bizim onlarla görüşmelerimizin hepsi normal seyretti. Yine de biz olaylarla ilgili de onlara tabii gerekli açıklamaları yapmış olduk. Yani bizim devletle görüşmelerimiz doğrusu çok zamanlı ve iyi oldu. Ben önce hani Türkiye’de yaşadığımız şu günlerdeki ortam nedeniyle gelmekte kararsızdım ama doğrusu geldiğime çok memnun oldum” dedi.

İşin Rengi Değişti

Atalay, Gezi Parkı odaklı olayların “şu anda sona ermesinin beklendiğini” belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esasen Gezi Parkı ile ilgili bizzat Sayın Başbakanımız çok görüşme yaptı. O görüşmelerde de makul sonuca varılmıştı aslında. Yani çok anlayışla karşılanan sonuçtu. (Ama Gezi Parkı’ndan yapılan açıklamada) Bizim olayımız sadece Gezi Parkı değil, diğer konularda da hükümete karşı protesto falan deyince tabii işin rengi değişti. Doğrusu orası üzücüdür.” 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu