Anahtar Kelimeler:

Hububat Tarlalarında Yangın

Hububat Tarlalarında Yangın

 Vali Kolat, Yangına Müdahale Etti

Kesin Gazi Beyli Köyü’nde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Ali Kolat, dönüş yolunda Ceritmüminli,  Turhallı ve Ceceli Köyü arazilerinde çıkan yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Yangının Büyümesi Önlendi

Ceritmüminli, Turhallı ve Ceceli Köyü arazilerinde köylere ait geniş bir alanda hububat ekili tarlaların yandığı bilgisini alan Kolat, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut ile birlikte yangın bölgesine gitti. Çiftçilerden yangın ile ilgili bilgi alan Kolat, yangını çıkaranların tespit edilerek yasal işlem yapılmasını istedi. Yangının devam etmesi üzerine Kolat, traktörlerle toprağın sürülerek yangının büyümesinin önlenmesini istedi.

Hasar Tespit Çalışması Yapılacak

 4 traktör pulluklarla araziyi sürerek yangının yayılmasını önlemeye çalıştı. Ayrıca Vali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı arayarak yangın yerine itafiye gönderilmesini istedi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesinin ardından yangın büyümeden söndürüldü. Kolat, tarlada ürünü yanan ve yangından zarar gören, çiftçilerin Keskin Kaymakamlığına müracaat ederek hasar tespitlerinin yaptırılmasını isteyerek; yardım konusunun bu tespitlerden sonra değerlendirileceğini söyledi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı