Anahtar Kelimeler:

Ülke dar bir geçitten geçiyor”

  Ülke dar bir geçitten geçiyor”

 Halaçoğlu kırıkkale’de konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Kırıkkale’ye gelerek Türkiye Gündemi konulu konferansta konuştu. Halaçoğlu konuşmasında gündemdeki olayları değerlendirirken ülkenin dar bir geçitten geçtiğini söyledi.

Milli değerlerden taviz verilmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ilimizde konferans verdi. Tür Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kırıkkale Şubesi tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde `Türkiye Gündemi` konulu konferans düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Halaçoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Programa, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel, MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ve çok sayıda davetli katıldı.  Konferansta Halaçoğlu milli değerler konusuna değinerek, bir milletin millet olarak tanımlanabilmesi için gerekli değerler olduğunu vurguladı. Halaçoğlu, “Bizim millet ve milli değerler dediğimiz şeyler; dilimizdir, dinimizdir, adet ve geleneklerimizdir, sevincimizdir, ezanımızdır, yani her şeyimizdir. Bunlar bizim milli değerlerimizdir, ortak paydalarımızdır. Bunlardan asla taviz vermememiz gerekiyor. Bugün de ayaklar altına alınan en önemli konulardan bir tanesi milli değerlerimizdir" dedi

Türkiye nereye gidiyor?

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bir şey yapılmadığının iddia edildiğini ifade eden Halaçoğlu, "Halbuki 4 bin kilometrelik tren yolunu, şeker fabrikalarını, kağıt fabrikalarını, petro-kimya tesislerini yapan onlardı. Bunların hiçbirini millete göstermeden sanki kendileri yapmış gibi ama 164 tesisi satanlar da onlardı. Kim yaptı ki sattınız. Tekrar yapamayacağınız tesisleri sattınız ve bununla IMF`ye olan borçları kendi aldıklarınızla birlikte ödediniz. Geriye kalanlarla da Türkiye`de sadece tüketime yönelik tesisler açtınız. Bunları gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Bugün söylediklerini yarın inkar ediyorlar. Türkiye`nin bugünkü meseleleri nedir? Türkiye nereye gitmektedir? Herkesin kafasında bir endişe var. Ülkemiz son günlerde hayli dar bir geçitten geçmektedir" diye konuştu.

 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli