Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'yi Örnek Gösterildi

Kırıkkale

 CHP`li Kadınlar Kılıçdaroğlu İle Görüştü

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu, CHP`nin TBMM`deki grup toplantısına katılarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü. Ziyarette Kırıkkale örnek gösterildi.

Ziyarette Bulundular

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, il ve ilçe kadın kolları üyeleri ile birlikte CHP`nin TBMM`deki grup toplantısına katılarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP İl Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Zaimoğlu, beş ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 45 kadınla Ankara`ya gitti. Ankara ziyaretinde önce Anıtkabir`i ziyaret eden CHP`li kadınlar, daha sonra TBMM`ye geçerek, parti yetkililerine ziyaretler gerçekleştirdiler. Mecliste, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun grup toplantısına katılan kadınlar, toplantıda Mersin`in simgesi olan cezerye dağıttılar.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile de görüşen grup adına konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu, Mersin`deki kadın örgütlenmesi, kadınların seçilmesinde cinsiyet kotasının artışının olumlu sonuçları ve yapılan çalışmaları anlattı. Zaimoğlu`nu dinleyen Kılıçdaroğlu, partideki erkek egemenliğini bitirmek için ciddi bir mücadele verdiğinin altını çizerek, "Kırıkkale`de seçim yapıldı, seçim öncesi kadınlarımız aday oldu, seçim bitti kazandılar fakat sonra istifa ettiler. Seçildikten sonra istifa etmeyecek kadınlar, haklarına sahip çıkacaklar. Biz de onları destekleyeceğiz. Verilen her mücadele çocuklarımız için. Kadınların meydanlarda daha fazla yer alması, gelecek adına beni umutlandırıyor" dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu