Anahtar Kelimeler:

Büyük İlgi Görüyor

Büyük İlgi Görüyor

 Savcılı Plajı

Akdeniz’i Aratmıyor

Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Savcısı beldesi yakınlarında Hirfanlı Baraj Göleti’nin kenarında bulunan Savcılı plajı büyük ilgi görmeye devam ediyor…

Hafta Sonu Kalabalık

Kırıkkale’ye yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Savcılı plajı yaz aylarında tam 5 ay boyunca büyük ilgi görüyor. Yeni tesislerin açıldığı plaj bölgesinde ne ararsanız var. Buraya tam anlamıyla deniz getirilmiş durumda. Akdeniz sahillerindeki imkanların önemli bir bölümü kullanılıyor. Ve bir çok kişi de buraya büyük ilgi gösteriyor.

Bölgede Neler Var?

Şirin bir turizm beldesi olan Savcılı Büyükoba kasabası, 3 km’lik halk plajı, 5 restoran, 200 kamelya, 10 adet hafta sonu evleri, su sporları, çay bahçesi, market, açık ve kapalı duş kabinleri ile günde en az 5000 kişiye hizmet verebilmekte. Hafta içi de hafta sonu da plaja ilgi yüksek. Öyle ki Ankara’dan gelen bile var.

Kırıkkaleliler De Keşfetti

Kaplıcası, Kızılırmağı, balığı, kereviti, cevizi, sebzesi ve yeşili ile de yöre Belediyesi tarafından özenle korunan plajda yüzmek, su sporları yapmak mümkün. Savcılı Büyükoba Belediyesi, bölgeye yerel turist çekmek için büyük çaba gösteriyor. Savcılı plajını Kırıkkaleliler de keşfetmiş durumda. Hafta sonu bir çok kişi buraya günübirlik gidip geliyor.

Günübirlik Gidilebilir

Hirfanlı baraj göleti üzerinde bulunan plaj, tam bir sahil ve tatil beldesi özelliği taşıyor. Suyu çok temiz, konaklama imkanı mevcut, ulaşım kolay ve yiyecek-içecek türünden her şeyi bulmak mümkün. Burada her yıl Kabotaj Bayramı kutlaması da yapılıyor. Pazar günleri çok kalabalık oluyor. Cumartesi nispeten sakin. Hafta içi ise mükemmel.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı