Anahtar Kelimeler:

Karacalı'da Şenlik Yapıldı

Karacalı

 İki Ayrı Şenlik Yapıldı

Karacalı köyü tarafından artık geleneksel hale getirilen kültür ve bahar şenliği yine yapıldı. Keçili köyünde de şenlik vardı.

Geniş Katılım Oldu

Karacalı Köyünde Kültür ve Bahar Şenliği düzenlendi. Düzenlenen şenliğe Vali Ali Kolat, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, davetliler ve Karacalı köyü sakinleri katıldı. Vali Kolat, kültür ve bahar şenliği için gelen vatandaşların piknik alanlarını tek tek gezerek onlarla bir süre sohbet etti.

Ömür Boyu Devam Etsin

Karacalı Köyü Kültür ve Bahar Şenliğine gelen misafirleri selam ve saygılar sunduğunu belirten Vali Kolat, “Tüm çadırları gezdim herkesin yüzünde bir mutluluk var, bir huzur var. İnşallah bu huzur ve mutluluk ömür boyu devam etsin istiyorum. Bu tür etkinlikler birbirimizi tanımamıza, kaynaşmamıza ve birbirimizle daha yakınlaşmamıza sebep oluyor. Çocukların, gençlerin birbirini tanıması, uzun süre birbirini göremeyen eş ve dostların birbirini görüp birbiriyle buluşmasına vesile oluyor.

Ağaç Dikseydiniz

Bu vesile ile bu buluşmada emeği geçen dernek başkanı ve köy muhtarına teşekkür ediyorum. Buralar daha düzenli hale gelecektir inşallah. Arkadaşlarımız diyor ki, “Biz yıllar önce buraya pikniğe gelirdik…” Keşke o zaman pikniğe geldiklerinde birer ağaç dikselermiş. Bugün daha farklı bir ortam olabilirdi. Biz Özel İdare olarak buranın düzenlenmesine katkı sağladık. Buraya su getirilmesine destek verdik. İnşallah bundan sonraki çalışmalarınızda da sizlerin yanındayız, destek vermeye hazırız.

Birlik İçinde Olun

Yeter ki sizler birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde örf ve adetlerimizi yaşatın. Hakikaten insanlar biraraya geldiği ne zaman ne yapmak ister. Çocukluğunu, geçmişini yaşamak ister. Bunlarda, örfümüzü, âdetimizi, yaşantımızı gelecek nesillerimize aktararak yaşatmakla olur. Yani bu tür birliktelikler iyi bir ulus olmanın, iyi bir millet olmanın, kaynaşmaya vesile olduğu ortamlardır. Hepinize teşekkür ediyorum buraya kadar geldiğiniz için, buraya gelip şeref verdiğiniz için.

Plaketler Verildi

İnanın ben de sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Biz Valilik olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak sizin yanınızdayız. Bizim sizlere karşı kapımız açık, gönlümüz açık. Sizlerin yanında olma bizi mutlu ediyor. Sizlere huzur ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum” dedi. Daha sonra Kültür ve Bahar Şenliğine katkılarından dolayı, Vali Ali Kolat’a, Jandarma Genel Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Güray Alpar’a, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut’a, Karacalı Köyü Derneği tarafından plaket takdim edildi.

Keçili’de Pikniğe Katıldı

Yahşihan ilçesi Keçili Köyü Palamutluk mevkiinde 3. Geleneksel Karakuş Yuvası Tanışma ve Kaynaşma Pikniği düzenlendi

Birlikte Şenliğe Katıldılar

Düzenlenen etkinliğe Valimiz Ali Kolat, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, yetkililer ve köy halkı katıldı.  Keçili Köyü Muhtarı Bekir Karakuş misafirlere Keçili köyü hakkında bilgiler verdi. Vali Kolat, piknik yapan aileleri tek tek ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.

Köylülerle İlgilendi

Ayrıca Vali Kolat, köyün ileri gelenleriyle de bir süre görüştü. Kolat, minik çocuklarla birlikte ip çekme yarışmasına katıldı, köydeki gençlere nasihatlerde bulunarak, “Her yıl köyümüze geleceğiz, köyümüzü unutmayacağız. İleride büyüdüğümüz zaman da köyümüzün dertlerine sorunlarına sahip çıkacağız” dedi. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli