Anahtar Kelimeler:

Sadece 30 Tanesi Kırıkkaleli

Sadece 30 Tanesi Kırıkkaleli

 Üretim Çok Az!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) fabrikalarının yan sanayisini Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası`da (TSO) bulunan iş adamlarının yapması gerektiğini söyledi.

Sergi Açılışı Yapıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) fabrikalarının yan sanayisini Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası`da (TSO) bulunan iş adamlarının yapması gerektiğini söyledi. Bunun için alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Atalay, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası`nda bulunan MKEK Sergisi`nin açılışını gerçekleştirdi. Sergide 11 fabrikada yapılan toplam 1300 parça sergileniyor. Serginin açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Vali Ali Kolat, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürü Emekli Tümamiral İzzet Artunç ve beraberindekiler kesti.

Tankın Parçalarını İnceledi

MKE`nin ürettiği ve yüzde 100 yerli malı olan Altay tankının ekipmanlarını inceleyen Atalay, MKE`nin gelişerek ülke savunma sanayine önemli katkılar sağladığını söyledi. Atalay, savunma sanayi alanında farklı illerde faaliyet gösteren yan ürün fabrikalarının bir kısmının, Kırıkkale`ye kurulacak olan Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesine geleceğini belirleyeceğini ifade etti.

90 Yıllık Geçmiş

MKEK`nin 90 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren MKEK Genel Müdür İzzet Artunç, Kırıkkale`nin MKEK`ye, MKEK`nin Kırıkkale`ye çok şey borçlu olduğunu söyledi. Geçmiş günlerde Bakanlar Kurulundan onayı çıkan Silah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili faaliyetlerin devam ettiğini dile getiren Artunç, şunları söyledi:

Kırıkkaleli Çok Az

"Bunun faaliyete geçmesi yaklaşık 2 yıllık bir sürece hükmedecek. Bu süreçte Kırıkkale ile yürütmüş olduğumuz sanayi ilişkilerimizi daha düzenli yapabilmek açısından sergi salonu hazırladık. MKEK`nin yaklaşık 1000 arasında değişen alt yüklenici kullanıyoruz. Bunlardan maalesef 30 tanesi Kırıkkale`de. İç içe geçmiş bir şehir ile işletmemizin çok daha fazla alt yüklenici kullanabilmesini arzu ediyoruz."



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli