Anahtar Kelimeler:

Önemli Bir Anlaşma

Önemli Bir Anlaşma

 Kırıkkale Üniversitesi

Kıtalararası Açılımlar Yapıyor

ABD’nin önde gelen devlet üniversitelerinden olan Southern University’yi ziyaret eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve beraberindekiler iki üniversite arasında imzalanan protokolleri değerlendirerek, anlaşmanın kapsama alanlarının genişletilmesi konusunda mutabakata vardı.

Akademik Ve Kültürel İşbirliği

Kırıkkale Üniversitesi uluslararası alandaki akademik yayınlarının yanı sıra imzaladığı ikili anlaşmalara yenilerini eklemeye devam ediyor. Üniversite bu anlamda, son yıllarda sayısı gittikçe artan ve dünyanın farklı coğrafyalarından farklı alanlarda önce çıkmış üniversiteleri kapsayan işbirliği ağına ABD’nin önde gelen devlet üniversitelerinden olan Southern University’yi de dahil etti. Geçtiğimiz yıl içerisinde Kırıkkale Üniversitesi ve Southern Üniversity arasında imzalanan mutabakat anlaşmaları kapsamında Protokol öğrenci ve öğretim üyesi değişimden ortak akademik çalışmalar ve ortak öğretim programları gerçekleştirilmesine kadar bir çok alanda akademik ve kültürel işbirliği yapıldı.

Dil Eğitiminde İşbirliği

Bu protokollerin devamı olarak Kırıkkale Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Ekrem-Yıldız, 24-29 Haziran 2013 tarihleri arasında Southern University’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Southern University Rektörü Dr. James L. LLORENS tarafından imzalanan ‘Dil Eğitiminde İşbirliği’ne yönelik anlaşma çerçevesinde daha önceden uzlaşma sağlanan konular geniş bir biçimde ele alındı. Buna göre, Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin hazırlık sınıfı dil eğitimlerinin bir kısmını ABD’de almalarını da kapsayan ortak dil eğitimi ile ilgili konular maddeler halinde imza edildi.

Ortak Lisans Ve Yükseklisans Programları

Bu anlaşmaya göre, Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine; Southern University öğretim üyeleri tarafından ilk 4 ay’ı Kırıkkale Üniversitesi’nde devam eden ikinci 4 ay’ıda Southern University Kampüsü’nde olmak üzere toplam 8 aylık ingilizce dil hazırlık eğitimi imkanı sunulması kararlaştırıldı. Ayrıca anlaşmaya göre Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği dallarında öncelikle ortak Yüksek Lisans Programı ve daha sonrada ortak Lisans Programı açılmasına karar verildi. Anlaşma töreninde Rektör Yardımcızsı Prof. Dr. Hakan Kocamış’ın yanı sıra Southern University Uluslararası Eğitim Birimi Başkanı Dr. Barbara Carpenter ve Southern University Türkiye Özel Sorumlusu Dr. Osman Kandara da yer aldı. 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu