Anahtar Kelimeler:

Cazibe Merkezi Olacak

Cazibe Merkezi Olacak

 Kırıkkale’nin en büyük hayali olan Yeşil Vadi Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kırıkkale Valiliği projenin tüm detaylarını ve başlangıcından günümüze yaşayan süreci anlatıyor    

Kızılırmak Projesi

Kırıkkale Valiliği’nin çalışma ile ilgili açıklaması şöyle: “Kırıkkale`nin doğal zenginlikleri arasında Kızılırmak önemli bir yere sahiptir. Bun nedenle Kızılırmak`ı Kırıkkale`yle buluşturmak ve Kırıkkale-Kızılırmak bütünleşmesini sağlamak Kırıkkale için bir özlem ve aynı zamanda bir hedef haline gelmiştir. Kızılırmak`tan Kırıkkale`nin ve Kırıkkalelilerin yeterli ölçüde yararlanabilmesi için ilk girişim 1994 yılında yapılmıştır. Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katkısı ve desteğiyle Kırıkkale – Yeşil Vadi Projesi hazırlanmıştır. Ancak çeşitli gerekçelerle söz konusu proje hayata geçirilememiştir.

Karar Verildi

05 Ekim 2012 tarihinden Kırıkkale`de gerçekleştirilen Güçbirliği Oluşumu son Mütevelli Heyet toplantısı gündem maddeleri arasında "Kırıkkale İli Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi" hakkında değerlendirmelerin yapılması hususu da yer almıştır. Söz konusu toplantıda Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi üzerinden uzun değerlendirmeler yapılmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İ. Melih Gökçek, teknik ekibi ile birlikte Mütevelli Heyet toplantısına katılarak projeye her türlü desteği vereceği ifade etmiştir. Sonuç olarak Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi`nin üzerinden çalışılarak yeniden hayata geçirilmesi için somut adımların atılmasına karar verilmiştir.

Arazi Envanteri Yapıldı

Bu çerçevede 09 Ekim 2012 tarihinde Valimiz Sayın Ali Kolat başkanlığında Kızılırmak`a kıyısı bulunan belediyelerin belediye başkanları ve ilgili dairelerin katılımıyla Kırıkkale İli Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantıda alınan kararlar gereğince, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi kapsamında Kapulukaya Barajı ile Kırıkkale-Ankara karayolu Irmak (Köprübaşı) mevkii arasında kalan bölgede Kadastro Müdürlüğü teknik elemanlarınca arazi envanter çalışması yapılarak mülkiyet durumları ortaya çıkarılmış ve bilgiler sayısal ortama aktarılmıştır.

Ankara’dan Tam Destek

Ayrıca Kızılırmak`a kıyısı olan belediyeler (Kırıkkale, Hacılar, Bahşili, Yahşihan, Irmak) ile İl Özel İdaresinin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. ve 30. maddeleri ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. maddesi gereğince, proje kapsamında işbirliği protokolü imzalayabilmeleri için belediye ve il genel meclislerinden yetki alınmıştır. Kızılırmak Yeşil Vadi Projesinin hayata geçirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesinden tam destek sözü alınmıştır.

Önemli Katkı Sağlayacak

Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale Merkez (Hacılar-Hasandede bölgesi) Kapulukaya Barajı ile Kırıkkale-Ankara karayolu Irmak (Köprübaşı) köprüsü arasında kalan ve Kızılırmak`ın sağ ve sol sahillerinde uzunluğu 24 km.yi, genişliği 4 km.`yi bulan bir alanı içermektedir. Proje kapsamında oluşturulacak alanda turizm, kültür, spor, rekreasyon, tarım ve ticaret gibi hizmetlerin halkımızla buluşturulması hedeflenmektedir. Kırıkkale, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulmasını amaçlamaktadır. Projenin uygulanması sonucu oluşacak cazibe merkezi ile bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkı sağlanacağını değerlendirilmektedir.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli