Anahtar Kelimeler:

Sistem İşe Yaradı

Sistem İşe Yaradı

 Randevu Sistemi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve bu yıl devam eden randevu sistemi çiftçileri rahatlattı. Bu yıl geçen yıllardaki gibi sorunlar yaşanmadı.

Belen Bilgi Verdi

TMO Müdürü Muharrem Belen, çalışmayla ilgili bilgiler verdi ve “İlk defa geçtiğimiz yıl uygulamaya geçilen randevu sisteminde çiftçilerimiz oldukça memnun. Çiftçilerimiz randevu aldıktan sonra ürünü yükleyip, hiç bekleme yaşamadan aynı gün hububatını satıyor. Bu sistem olmadan önce çok sorunlar yaşanıyordu ve çiftçilerimiz hasadın yoğunlaştığı günlerde bir gün sıra beklemek zorunda kalabiliyordu. Randevu alan üreticilerimiz randevu tarihinden önce telefon ile aranarak randevu tarihleri hatırlatılmaktadır” dedi.

Alım Açıklaması

Kırıkkale merkez olmak üzere bazı ilçede bulunan TMO’larda alımların sürdüğünü belirten Belen, “Şu an bize ağırlık olarak ekmeklik buğday geliyor. Rekoltelerin ise geçen yıla nazaran daha yüksek olduğunu şuan görmekteyiz. Buğdayın kalitesinde özellikle protein yönündü bir düşüş yaşandığı görülmektedir. Hububat alım fiyatlarımız ise, makarnalık buğdayın tonunu 765 TL’den, ekmekli buğdayı 720 TL, diğer buğday ürünlerini ise 685 TL’den alıyoruz” dedi. 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli