Anahtar Kelimeler:

Vatandaşı Uyarıyorlar

Vatandaşı Uyarıyorlar

 Polisten Vatandaşlara Uyarı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) ekipleri şehir merkezinde vatandaşa uyarıcı bilgiler içeren broşürler dağıttı. Vatandaşların bu konuda bilinçli olması gerektiğini belirten polisler, vatandaşlara tek tek broşür dağıtarak çeşitli uyarılarda bulundular.

Vatandaşlar Tek Tek Uyarıldı

İftarın ardından vatandaşların kalabalık olduğu cadde ve sokaklarda broşür dağıtan TDP ekipleri, birisi dolandırıcılara karşı uyaran bir diğeri genel asayiş konularıyla ilgili iki adet karikatürlerle desteklenmiş broşürleri bir bir vatandaşa vererek sözlü uyarılarda bulundu.

Ayrıcı broşürlü uyarı kampanyasında birçok konuya dikkat çekildi. Broşürle bilgilendirmede, “Hiçbir devlet görevlisi kontör-para istemez. Cep telefonunuzu arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp para veya kontör isteyenlerin, hediye kazandığınızı söyleyerek, para, kontör veya kredi kartı bilgilerinizi isteyenlerin sizi dolandırmaya çalıştığının bilincinde olunuz. Anahtarlarınızı paspas altına saklamayınız. Evinizden kısa süreli ayrılmalarda dahi kapınızı mutlaka kilitleyiniz. ” uyarıları yer aldı.

İlk Hedef Yatak Odası

TDK Ekipleri hırsızların ilk hedeflerinin yatak odaları olduğunu hatırlatarak, “Anahtarlarınızı paspas altına, ayakkabı içine, kapı pervazına, su saatinin içine, saksı altı gibi yerlere bırakmayınız. Değerli eşyalarınızı yatak odanıza koymayınız. Değerli eşyalarınızı kiralık kasalarda saklamayı tercih ediniz. Kapınıza gelen ve kendisini KIRGAZ görevlisi-asker, polis, postacı vb. olarak tanıtan şahısların mutlaka kimlik göstermesini isteyiniz. Tüpçü, sucu, postacı vb. olduğunu söyleyerek evinizin kapısına çalanlara eğer siz çağırmadıysanız kesinlikle kapınızı açmayınız” uyarılarında bulundu. Trafik kuralları ile ilgili uyarılarda da bulunan ekipler bu konunun önemine de değindi.

Sizler Üniformasız Polislersiniz

 Ayrıca eğlencelerde silah kullanımının olumsuzluklarını vurgulayan uyarılarda, “Eğlencelerimizi silah kullanarak hüzne dönüştürmeyelim. Havaya sıkılan her mermi çekirdekleri, düştüğü yerde insanların yaralanmasına, ölümüne neden olduğunu, otolara ve evlere zarar verdiğini unutmayalı” ifadelerine yer verildi. Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğinin altı çizilen uyarılarda, “Çocuklarımızı uçucu, uyuşturucu, alkollü maddeler ve sigaradan uzak tutalım, koruyalım. Çevrenizde olanlara duyarsız kalmayınız. Gördüğünüzde polisi arayıp ihbar etmediğiniz suçlu, bir gün sizi de mağdur edebilir. Suç işlerken gördüğünüz veya durumlardan şüphelendiğiniz şahısları gecikmeden ücretsiz 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bildiriniz. Unutmayınız ki bizler üniformalı vatandaşız, sizler üniformasız polissiniz”    



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli