Anahtar Kelimeler:

Silah OSB İçin Geri Sayım

Silah OSB İçin Geri Sayım

 Kuruluş Protokolü Yapılacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Vali Ali Kolat ile birlikte İhtisas Silah OSB’nin kurulacağı arsada incelemelerde bulundu.

Teknik Analizler Yaptılar

İlk olarak Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret eden Arslan, burada yapılan kısa değerlendirmenin ardından İhtisas Silah OSB’nin kurulacağı arsada Vali Kolat ile birlikte incelemelerde bulundular. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Arslan ve yetkililer,  arazide teknik analizler yaptı. Bir ilde OSB`nin kuruluşunun epey zaman alan bir süreç olduğunu belirten ve Kırıkkale Silah İhtisas OSB ile ilgili çalışmaların 7-8 aylık bir süre içerisinde önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Arslan, özellikle Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Beşir Atalay`ın desteklerinin, işin hızlandırılmasını sağladığını söyledi.

Amacı Anlatıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan konuşmasına devamla: “Burada en önemli aşama, bürokraside geçen aşamaydı ve bürokrasideki en önemli aşama da ÇED raporunun yayınlanmasıydı. ÇED raporu, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de ilgili bürokratlarımızın destekleriyle çok kısa bir sürede çıktı. Bugün bu müjdeyi verebiliriz. Bürokratlarımız kısa sürede dosyayı hazırlayıp bize teslim etti. Ben de bu dosyayı size teslim ediyorum. Bir OSB`yi kurmanın en önemli yolu oraya müteşebbisleri çekmektir”

İyi Bir Noktaya Geldik

Arazinin yaklaşık 500 dönümlük arsada kurulacağını belirten Vali Kolat: “ÇED raporu, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de ilgili bürokratlarımızın destekleriyle çok kısa bir sürede çıktı. Buradan Kırıkkale’deki vatandaşlarımıza bu müjdeyi veriyorum. Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay, Bilim ve Sanayi Bakanımız, MKE Kurumumuz, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte bu projenin hayata geçmesi için çok büyük emek veriyoruz. İyi bir noktaya geldik. Artık müteşebbis heyeti oluşturup, kuruluş protokolünü imzalayacağız. Yerle ilgili istimlak çalışmalarını başlatacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Kırıkkale ve ülkemiz için büyük bir hizmet olacağına inanıyorum" dedi.

 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli