Anahtar Kelimeler:

112 Çağrı Merkezi Tamamlanıyor

112 Çağrı Merkezi Tamamlanıyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, yapımı devam eden 112 Çağrı Merkezi’ni gezerek burayı hem inceledi ve hem de burada neler olacağına dair basına bilgi verdi.

Kolat Bilgi Verdi

Vali Kolat, açılacak çağrı merkezi konusunda şu bilgileri verdi ve “Burası yakında hizmete girecek. Çalışmalar sürüyor. Alo filan yerde yangın var diyen burayı arayacak. Çağrı yönlendirici itfaiye, ambulanslar buradan hizmete acık olacak. Çağrı olarak yönlendirilecektir. Türkiye’de emniyet, jandarma artık tek sisteme geçiliyor. Öncelikli olarak Antalya’da açıldı. 30’a yakın personel çalışacak. Bu personellerimiz haricinde güvenlik ve idari personelimiz de olacaktır” dedi.

Yalan İhbar İçin Kimse Aramasın

Kolat, “Alınan çağrıların % 85 ve % 90’ı  yalan çağrılardır. Gelen çağrıların çoğu keyfiyedir. Gelen çağrıların yalan çağrı olduğu tespit edilecektir. Gerekirse savcıya kadar başvurulacaktır. Problem gerçekse arasın değilse kimse rahatsız etmesin artık. Böyle bir sorunla karşılaşabilirler. Burası yakında hizmete girecek. Bina, ekipman ve personel çalışmaları devam ediyor” dedi. Kolat, yürütülen çalışmalar konusunda personelden bilgiler aldı. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu