Anahtar Kelimeler:

Sergi Açıyorlar

Sergi Açıyorlar

 Köylerde ‘Kutsal Emanet’ Sergisi

Kırıkkale ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, farklı bir uygulama başlatarak köylerde iftar sonrası `kutsal emanetler sergisi` açıyor.

Köyleri Dolaşıyorlar

Dernek, son olarak Kırıkkale`nin Keskin ilçesi Ceritkale köyünde Danacıobası, Çalış, Cabatobası, Armutlu, Cebrailli, Hacıaliobası ve Kurşunkaya köylerinin katılımıyla kutsal emanetler sergisi açtı. İlk olarak köylülerle birlikte köy meydanında oturma ve tanışma programı düzenlediklerini açıklayan KALENDER Başkanı Şuayip Demir, daha sonra köyün yemek salonunda iftar yapıldığını ve ardından caminin avlusunda kutsal emanetler sergisinin gezildiğini söyledi.

Sergi Açıklaması

Ramazan ayında köylülerle birlikte manevi atmosferi yaşamak için çalışma başlattıklarını açıklayan Demir, "Köylerdeki vatandaşlardan olumlu tepkiler ve dualar aldık. Bayram havasında programlar gerçekleşiyor. Köyleri bitirdikten sonra faaliyetlerimize beldelerde devam edeceğiz." dedi. Programdan dolayı dernek yönetimine teşekkür eden Ceritkale Köy Muhtarı Ali Kulaksız, "Köylerde toplu programlar bulunmuyordu. Dernek üyeleri bizlere manevi atmosfer yaşattılar. Ayrıca, kutsal emanetler sergisi bizleri farklı atmosferlere götürdü."diye konuştu.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı