Anahtar Kelimeler:

Denetimleri Artırdılar

Denetimleri Artırdılar

 Kasaplara Denetim

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları ve denetim ekibi, kasaplara ve et satışı yapılan yerlere denetimleri sıklaştırdı. Denetimler konusunda bilgi verildi.

Denetimler Artırıldı

Denetimler konusunda kurumdan şu açıklama yapıldı: “Kırıkkale genelinde faaliyet gösteren 1’i özel sektör tarafından işletilen diğerleri Belediyeler tarafından işletilen toplam 4 adet ruhsatlı kesimhanemiz bulunmaktadır. Kesimhanelerde kesimi yapılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karkas etlerin kontrolleri için; 13.06.2010 tarihli 27610 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunun (5996) 31.maddenin 8.fıkrası gereği Bakanlık, kesimhanelerde, kesim öncesi ve sonrası muayeneler ile et parçalama işlemi yapılan yerlerde muayeneleri ve diğer resmî kontrolleri yapmak üzere, resmî veteriner hekim veya yetkilendirilmiş veteriner hekim görevlendirir.

Ne Kadar Kesim Yapılıyor

Resmi Veteriner Hekimler kesimhanelerde kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneler ile diğer resmi kontroller için Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmeliği ve Sığır Cinsi Hayvanlar ile Koyun ve Keçi Türü Hayvanların tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında yapmaktadır.İlimizde faaliyet gösteren kesimhanelerin resmi kontrollerini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli resmi Veteriner Hekimler tarafından yapılmaktadır. İlimizde bulunan kesimhanelerin aylık ortalama 1600 (binaltıyüz) büyükbaş ile 500 (beşyüz) küçükbaş hayvanların kesimi yapılmaktadır.

Kontroller Yapıldı

Bu kesimhanelerin kayıt ve onay işlemi alabilmeleri için İl Müdürlüğümüze 2013 yılında yapacakları modernizasyon planlarını sunmuş olup 2013 yılı sonuna kadar bu planları gerçekleştireceklerdir. Diğer yandan Et ve Et ürünleri toptan denetim sayımız 2013 yılında kasap ve marketlerde 22.07.2013 tarihi itibariyle 242 dir. Denetimlerimiz ramazan münasebetiyle artarak aralıksız devam etmektedir. Yapılan denetimlerde etlerin hijyen koşulları, Resmi Veteriner hekim kontrollerini gösteren sağlık mührünün olup olmadığı ve tüketiciye uygun şartlarda satılıp satılmadıkları kontrol edilmiştir.”



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli