Anahtar Kelimeler:

TÜMÇADER İftarda Buluşturdu

TÜMÇADER İftarda Buluşturdu

 Türk Metal, TÜMÇADER’in

İftarında Bir Araya Geldi

Türk Metal Sendikası Kırıkkale yönetimi, fabrika temsilcileri ve işçiler,  Kırıkkale Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (TÜMÇADER) iftar yemeğinde bir araya geldi.

Teşekkür Etti

Yemekte TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal,  TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan, hazır bulundu.  Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın derneğe verdiği katkılara teşekkür ederek söze başlayan TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan, ayrıca kendilerini kırmayarak iftara katılan Kırıkkale sendika yönetimine ve üyelerine teşekkür etti.   Ramazan ayının diğer aylara göre büyük bir yeri vardır diyerek sözlerine devam eden Daştan, “Çünkü Ramazan ayı onbir ayın sultanıdır. Çünkü Kur`an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Ayrıca bin aydan daha hayırlı olan "Kadir Gecesi" bu ay içerisindedir ve tabi ki oruç ibadeti de bu ayda yapılmaktadır” dedi.

Yol Göstermek İçin Gönderilmiştir

Daştan, “Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur`an`ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur`an`da"Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur`an`ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. Kur`an`, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir” diye konuştu. 

Kardeşlik Ve Diyalog İçin Yaptık

Dernek olarak toplumun ortak değerlerine önem veren ve sahip çıkan bir çizgi sergilediklerini belirten Daştan, "Dernek olarak, yeri geldi ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduk. Yeri geldi, üyelerimizle beraber Kızılay`a kan verdik. Yeri geldi, Kurban Bayramı`nda ailelerimizin bayramlarını kutladıktan sonra, doğu illerinde bulunan vatandaşlarımıza kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik. Yeri geldi, yeni doğan çocuklara altın taktık. Bunları yaparken, hiçbir zaman menfaatimizi ön planda tutmadık. Bunları sadece kardeşlik ve diyalog için yaptık” ifadelerini kullandı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli