Anahtar Kelimeler:

Kararı Veliler Verecek

Kararı Veliler Verecek

 Kıyafet Gelişmesi

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda uygulanacak kıyafet yönetmeliği değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, okullarda velilerin yüzde 50’sinden fazlasının ortak kararı ile forma ya da serbest kıyafet uygulamasına gidilecek.

Kıyafet Konusu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, daha önceki açıklamalarında yer alan, “Özel okullarda olduğu gibi veli kararıyla forma mı yoksa serbest kıyafet mi giyileceğine karar verilebilir” ifadelerinin ardından, geçen yıl Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren okullarda uygulanacak kılık kıyafet yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yönetmelik değişikliği bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda velilerin yüzde 50’sinden fazlasının ortak kararıyla forma ya da serbest kıyafet uygulamasına gidilecek.

Tek Tip Kıyafete Zorlanamaz

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğinde şu ifadelere yer verildi:

“Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4’üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usül ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir.” Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3 Temmuz 2013 tarihli yazısı üzerine 8 Temmuz 2013 tarihinde  Bakanlar Kurulu’nca alınan karar bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu