Anahtar Kelimeler:

Camiler Çocuklarla Renklendi

Camiler Çocuklarla Renklendi

 Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının bu yıl başlattığı uygulama ile camiler çocuklarla adeta renklendi. İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteği ile Kimeski’deki camide çocuklar hem spor yapıyor ve hem de Kur’an’a teşvik ediliyor.

Çocuklar Teşvik Ediliyor

Bu yıl camiler adeta çocuklarla renklendi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının bu yıl başlattığı uygulama ile camiler çocuklarla doldu. İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteği ile Kimeski’deki camide çocuklar hem spor yapıyor ve hem de Kur’an’a teşvik ediliyor. Cami İmamı Osman Atasoy camiye gelerek hem spor yapan ve hem de Kurban öğrenmeye çalışan çocukları iftarla ödüllendirdi.

Çocuklara Bilgi Veriliyor

Bu yıl gerçekleştirilen uygulama konusunda bilgi veren Osman Atasoy, “Tüm camilerde olduğu gibi bizim camimizde de çocuklarımızı hem spora teşvik ediyor ve hem de dualar ve Kurban öğretiyoruz” diye konuştu. Atasoy, çocuklara din bilgisi, ahlak bilgisi ve ibadetin nasıl yapılacağına dair bilgiler verdiklerini de belirtti. Camiye gelen çocuklar ibadet etmeyi uygulamalı olarak öğreniyor.

Uygulamalı Eğitim

Atasoy, “Biz çocuklarımıza sadece dua ve Kur’an öğretmiyoruz. Onlara ibadeti anlatıyor, ahlak bilgisi veriyor ve ibadeti, örneğin namazı uygulamalı gösteriyoruz. Önce namazın nasıl kılındığını, safda nasıl durulduğunu anlatıyor, sonra da uygulamasını yaptırıyoruz. Hem teorik hem de pratik eğitim veriyoruz. Ayrıca cami avlumuz geniş, burada çocuklarımızı spora da teşvik ediyoruz” diye konuştu.

İftar Programı

Çalışmayı Fatma Ünal’la birlikte yürüttüklerini söyleyen Atasoy, çocukları ödüllendirmek amacıyla bir iftar programı düzenlediklerini de söyledi. Kurban kursuna gelen çocuklara camide iftar veren Osman Atasoy, “İçlerinde oruç tutan çocuklarımız var. Hem oları ve hem de diğerlerini ödüllendirmek için de bir iftar programı gerçekleştirdik. Camilerimizi renklendiren çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara güveniyoruz. Onları bu iftarla ödüllendirmek ve beraber iftar yapmak istedik” dedi. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli