Anahtar Kelimeler:

Vali Kolat'tan İlçelere Ziyaret

Vali Kolat

 Vali Ali Kolat Balışeyh, Sulakyurt ve Delice ilçelerinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlçe ziyaretlerinde bir çok konu gündeme geldi.

Muhtarlarımızı Dinlemeye Geldik

Ziyarete İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Saygılı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da katıldı. Balışeyh İlçesinde Çok Programlı Lisesi Toplantı Salonu`nda ilçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri,  Köy ve Mahalle Muhtarlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Kolat,“Bugün Balışeyh `de sizlerle beraberiz. Belediye Başkanlarımızı ve muhtarlarımızı dinlemeye geldik. Yol çalışmalarımız devam ediyor. 

Düşünceleri Dikkate Alınacaktır

Kırlangıç, Yenili ve Kılevli köy yolları tamamlanmıştır. Balışeyh-Dikmen, Hıdırşıh ve Aydınşeyh  köyleri I. kat asfalt yapımı 2013 yılı yılında programa alınmıştı. Ancak Yüksek  Planlama  Kurulu, 2. kat asfalt yapılmasını öngördüğünden bu köylere ilgili çalışmalar değerlendirilmektedir. Bütçe dâhilinde yol, su ve kanalizasyon çalışmaları sürdürülecektir. Bu çalışmalarda muhtarların öneri ve düşünceleri dikkate alınacaktır. Karalı- Kargın arası 5 km yolun altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Kısa süre içerisinde asfalt atılacaktır” dedi.

Çalışmalar Başlatıldı

Daha sonra İzzettin, Karalı, Kargın, Kenanbeyobası, Kırlangıç, Bıyıkaydın, Hıdırşeyh köy muhtarları ile Ballı Mahallesi ve Gündoğdu Mahallesi Muhtarları söz alarak sorunlarını ve isteklerini dile getirdiler. Dile getirilen sorunlar arasında Balışeyh `de elektrik kesintisiyle, Bıykaydın köyünün Çocuk Parkı ihtiyacı; Hıdırşeyh-Aydınşeyh arasındaki yolun yaptırılması da gündeme geldi. Muhtarları dinleyen Vali Kolat iletilen taleplerin İl Özel İdaresi tarafından inceleneceğini ve dikkate alınacağını söyledi. Söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da ilçeye Ziraat Odası Şubesinin açılması için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Toplantı Yapıldı

Daha sonra Vali Kolat ve beraberindekiler yapımı tamamlanan Kılevli köy yolunda incelemelerde bulundular. Balışeyh incelemelerinden sonra Sulakyurt`a geçildi. Belediye Toplantı Salonunda İlçe Kaymakamı Harun Kazez, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Köy ve Mahalle muhtarlarının katılımıyla bir toplantı da burada gerçekleştirildi. Vali Kolat, toplantı öncesi yaptığı konuşmada; “ Hepinize hayırlı günler diliyorum, sizleri Ramazan Ayı içerisinde ziyaret edelim, biraz masrafsız olsun dedik. İlgili İl Müdürlerimizle geldik. İl Jandarma Komutanımız burada. İl Genel Meclisi Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Milli Eğitim, Sağlık, Tarım burada. Daha çok sizleri dinlemek istiyoruz. Sizlerin ileteceği yol, su, kanalizasyon, tarım, sağlık ve eğitimle ilgili talepleriniz varsa almak istiyorum. Yol çalışmalarımız devam ediyor. Belediye Başkanlarımızın, Kaymakamımızın talepleri varsa onları da dinleyeceğiz. ” diyen Vali Kolat; birince kat asfalt çalışmalarının Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilmediğinden 2. kat asfalt çalışmalarının yapıldığını söyledi.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu