Anahtar Kelimeler:

Sulakyurt'ta İftar Yaptılar

Sulakyurt

 Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sulakyurt ilçesinde vatandaşlar birlikte iftar yaptı. İftar programına geniş katılım olduğu gözlendi

Program Yapıldı

Cumhuriyet meydanında düzenlenen iftar programına Vali Kolat`ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Müftüsü Bekir Gerek, Kaymakam Harun Kazez, Belediye Başkanı Ali Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, AK Parti ilçe Başkanı Güner Kalay, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İftar öncesi vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Vali Kolat, daha sonra yemek almak için sırada bekleyen vatandaşlara kepçe ile yemek dağıttı.

Halkla Birlikte Yaptılar

Sulakyurt halkıyla Ramazan sofrasında birlikte olmanın kendisine mutluluk verdiğini kaydeden Vali Kolat, ülkede Ramazan ayının büyük bir huzur ve güvenlik içinde geçtiğini söyledi.Birçok İslam ülkesinde gözyaşları ve acılar devam ederken Türkiye`de huzur ve güven içerisinde Ramazan ayının idrak edildiğini dile getiren Kolat, "Allah bu güzelliğimizi ve huzurumuzu bozmasın. Ramazan ayının bereketi ve kurtuluşa vesile olması işte buradan belli. Bu güzel insanlarla birlikte çok güzel bir ortamda bir araya geldik ve soframızı paylaştık. Dostluklarımızı ve kardeşliklerimizi paylaştık. Bundan sonra da bu dostluklar, kardeşlikler artarak devam etsin istiyoruz. Bu tür organizasyonlar ciddi manada kardeşliklere, dostluklara ve kaynaşmaya vesile oluyor, katkı sağlıyor" dedi.

Kaymakam Açıklama Yaptı

Kaymakam Harun Kazez de iftar programına katılan davetlilerin programa katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rahmet ve bereketin bizzat kendisi olan Ramazan gününde bizimle aynı sofrayı paylaştığınız ve burada olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Bu tür programlar sayesinde insanlar hüzünlerini, kederlerini ve sevinçlerini paylaşarak ortak oluyorlar. Kaymakamlık olarak bu tür organizasyonları daha da geliştirerek devam ettirerek sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İlahiler Okundu

İftar öncesi düzenlenen program, iftar sonrasında da devam etti. Dünya birincisi Hafız Ali Tel`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti Cumhuriyet meydanını dolduran davetliler tarafından duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu. Çok sayıdaki davetlinin, okunan Kur`an-ı Kerim vesilesiyle duyguları gözyaşına dönüştü. Programa renk katan Kocatepe Camii İmam Hatibi Hafız İsmail Coşar`ın okuduğu ilahi ve kasideler ile Fatih Doğan ve ekibi tarafından seslendirilen ilahiler de davetliler tarafından büyük beğeni gördü.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu