Anahtar Kelimeler:

‘Biz Sadece Ceza Yazmıyoruz'

  ‘Biz Sadece Ceza Yazmıyoruz

 Denetleme Açıklaması

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sık sık denetimlerle gündeme geliyor. İl Müdürü Recep Kırbaş, denetimler ve çalışmalar konusunda bilgi verdi. Kırıkkale`de son olarak fırınlar ve unlu mamuller üretim yerleri, pastane imalat ve satış yerleri ile diğer daha birçok toplu tüketim yerlerine yönelik denetim yapıldı.

İşyerleri Denetlendi

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan ayının başlaması ile birlikte 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında fırınlar, unlu mamuller üretim yerleri, pastane imalat ve satış yerleri, lokantalar ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri sıkılaştırıldı. Gıda üretim yerleri ile ilgili 45, gıda satış yerleri ile ilgili 210, gıda toplu tüketim yerleriyle ilgili 25 olmak üzere toplam 280 işyeri denetimi yapıldı.Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürütülen denetimler Ramazan ayı boyunca artırılarak devam ettirildiği kaydedildi.

Ceza Yazan Anlayışta Değiliz

Yapılan denetimlerde marketlerde son kullanma tarihi geçmiş veya üretim izni olmayan gıdalara rastlanılması durumunda tüm yasal yaptırımların uygulandığı, aynı şekilde lokanta, pastane, kafeterya gibi toplu tüketim yerlerinde de geniş çaplı kontrollerin hassasiyetle yapıldığı bildirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, halkın temiz, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Denetimlerde sadece ceza yazan bir anlayış içerisinde olmadıklarını vurgulayan Kırbaş, eksiklikler giderilmesi konusunda esnaflara ve çalışanlarına hijyen eğitimi verdiklerini söyledi. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli