Anahtar Kelimeler:

‘Milletin istemediği olmaz'

‘Milletin istemediği olmaz

 Atalay açıklaması

Kırıkkale`ye gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Türkiye`nin ayağındaki bu prangayı çözmek için bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.

İlçe ziyaretleri

Kırıkkale`deki Balışeyh, Sulakyurt ve Delice ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Atalay, vatandaşların sorunlarını dinledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Gerek Suriye, Suriye`nin kuzeyindeki gelişmeler, gerekse bizim terörü bitirme yönündeki çözüm süreci çalışmalarımız, bütün bunlarda tek düşündüğümüz Türkiye`dir, milletimizdir, Türkiye`nin bütünlüğüdür, kardeşliğidir. Türkiye`ye zarar verdirtmeyiz, bundan emin olun. Milletimizin istemediği hiçbir şey olmaz." dedi. Atalay, Türkiye`nin hızlı bir şekilde, her alanda gelişmesini sürdürdüğünü, huzurlu, uluslararası alanda büyük bir Güce sahip ve ekonomisi güçlü bir ülke olduğunu söyledi. "Bizim birliğimiz ve bütünlüğümüz her şeyden önemli" diyen Atalay, şöyle konuştu: "Değişik partilerde insanlar görev yapabilir, değişik görüşleri olabilir, değişik partilere oy verebilir ama birlik, bütünlük ve kardeşlik bunun ötesinde bir şey.

Millet istemezse olmaz

Hepimiz gayet güzel diyaloglar içerisinde, bulunduğumuz iller ve ilçelerimizde bu kardeşliğimizi ve birliğimizi korumak durumundayız, en önemlisi bu. Buna zarar verdirmeyelim. Bizim içeride huzurumuzu iyi korumamız gerekiyor. Şundan emin olun, hükümet olarak bütün çevremizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, duyarlıyız. Milletimizin istemediği hiçbir şey olmaz. Bazen her şey olduğu gibi açıklanmıyor, basında farklı yorumlar oluyor, ama gerek Suriye, Suriye`nin kuzeyindeki gelişmeler, gerekse bizim terörü bitirme yönündeki çözüm süreci çalışmalarımız, bütün bunlarda tek düşündüğümüz Türkiye`dir, milletimizdir, Türkiye`nin bütünlüğüdür, kardeşliğidir. Türkiye`ye zarar verdirtmeyiz, bundan emin olun. Milletimizin istemediği hiçbir şey olmaz."

Terör mutlaka bitecek

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye`nin yoluna büyüyerek devam ettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belki bundan rahatsız olanlar olabilir. Türkiye`nin bu gelişmesini hazmedemeyenler olabilir. Dünya rekabet dünyası, olacaktır da. Ama inanın Türkiye hamdolsun sorunlarını bir bir çözüyor. Bugün çok büyüyen bir Türkiye, yurt dışında herkesin gıpta ile baktığı bir Türkiye`de yaşıyoruz. Sorunlarımız yok mu? Var ama bu gidişle, istikrarla, bu istikrar devam etsin, milletimizin birbiriyle kardeşliği güçlensin, inşallah biz bunların hepsini bitireceğiz Şimdi terör hamdolsun durdu, ama onu kökten bitirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çözüm süreci konusunda hükümetimiz kararlı, o konuda biz inşallah kararlı bir şekilde, artık Türkiye`nin üzerinden bunu atmak için, Türkiye`nin ayağındaki bu prangayı çözmek için bütün gayretimizi gösteriyoruz."

Sadık millet demektir

Türkiye`nin terörden çok acılar çektiğini, zarar gördüğünü dile getiren Atalay, "AK Parti hükümetlerinin bir özelliği Türkiye`nin kronik sorunlarını çözmek. İşte paradan sıfır atılacaksa atar, terör en büyük sorun ise onu bitirmek, enflasyon büyük ise onu düşürmek, akla başka ne gelirse yapar. Uluslararası alanda da böyle, ama bu hep halkın verdiği destekle oluyor. Siyaset, demokrasi bu. Milletimiz sandıkta desteğini verirse, biz bunları yapıyoruz. Siz bize bir gün `yeter artık` derseniz, `destek vermiyoruz` derseniz de bırakırız başkasına. Bu böyle. Ama sandığı çok önemli görmek lazım. Sandık millet demektir. Sandık, milletin tercihi, iradesi demektir. Sandığı önceleyen başka hiçbir şey olamaz." şeklinde konuştu. Programa, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Başkanı Mehmet Demir, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve vatandaşlar katıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu