Anahtar Kelimeler:

Ekonomiye Katkısı Büyük

Ekonomiye Katkısı Büyük

 Önemli Bir Merkez

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sulakyurt ilçesinde yetiştirilen kavun, karpuz, üzüm ve ayçiçeği yönünden önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Tarlalarda İnceleme Yaptı

Vali Kolat, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Sulakyurt ilçesinde Kaymakam Harun Kazez, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer il müdürleriyle birlikte Sulakyurt ilçe merkezi girişinde ve Güzelyurt beldesi yakınlarındaki vatandaşlara ait tarlalarda ve bahçelerde incelemelerde bulundu. Bu yılki mahsul konusunda çiftçiler ve muhtarlarla görüşen Vali Kolat, yörede yetiştirilen sebze ve meyveciliğin, aile ekonomilerine önemli katkı sağladığı gibi bölgede önemli bir ihtiyacı da giderdiğini ifade etti.

Açıklamada Bulundu

Vali Kolat yaptığı açıklamada, "Sulakyurt ilçesi olsun, Güzelyurt beldesi ve diğer köylerimiz olsun, tarım ve meyvecilik yönünden önemli bir merkez konumunda. Özellikle Sulakyurt ilçemiz de kavunu, karpuzu, üzüm ve ayçiçeği yönünden zengin. Ayrıca kavun ve karpuz ise yöreye mahsus bir mahsul. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi çiftçimizin alın teri ve emekleri sayesinde bahçelerde bolluk bereket var" dedi.Vali Kolat ve beraberindekiler, çiftçilerle ikili sohbet ve görüşmelerin ardından ilçeden ayrıldı.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli