Anahtar Kelimeler:

‘Egemenlik Milletin Olacaktır'

‘Egemenlik Milletin Olacaktır

 Bakan’dan Açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu milletin ümüğünü sıkmak isteyenler şunu bilsin ki, artık onların ümüğü sıkılacaktır. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır" dedi.

Kırıkkale Ziyareti

Bakan Müezzinoğlu, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, 75 milyon ülke insanı olarak insanların birbirlerini daha çok sevmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, güçlü birlik ve beraberliklere ihtiyacın bulunduğunu kaydetti. Ülke insanının, gelecekle ilgili umutlarını ve hayallerinin güçlü bir şekilde geleceğe taşınabilmesi için milli, birlik ve beraberliğin çok daha güçlü hale gelmesine ve getirilmesine ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Sadece 75 milyon değil, bugün dünyanın birçok ülkesinde mazlum ve mağdurlar, bu güçlü ve büyük millete, Türk milletinin gözüne bakıyor ve `bana uzanacak bir el yok mu` diye bu milletten beklentisi var.

Birbirimizi Çok Sevelim

75 milyon nüfusa sahip ülke olarak son 10 yılda yakaladığımız istikrarı, güvenli bir şekilde gelecek 10`lu yıllara taşımamız lazım. Hem milletimizin hayallerini ve umutlarını geleceğe güçlü bir şekilde taşıyalım hem de dünya mazlum ve mağdurlarının bu milletten beklediklerini biz onlara verebilelim. Bugün dünyada kan ve gözyaşı var. Özellikle İslam aleminde. Bu yüreğimizi acıtıyor, yüreğimizi kanatıyor. Ama bunu çözebilecek olan bu anlamda dünyaya huzuru ve barışı güçlü bir şekilde taşıyabilecek olan millet de bu büyük Türk milletidir. O nedenle bize düşen görevleri ve sorumlulukları çok iyi yapabilmemiz için de tekrar söylüyorum, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız var."

Eskisi Gibi Olmayacak

Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik içinde bu istikrarlı, güvenli yolculuğu devam ettirmeye ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "Bundan rahatsız olanlar var. Türkiye`nin son 12 yıldır yakaladığı istikrardan ve istikrarın güvenli gelişmesinden ve kalkınmasından rahatsız olanlar var. İçeride de var, dışarıda da var. Geçmişte oynanan oyunlara karşı gelecekte yeni yeni oyunlar oynanmaması, oynanamaması adına çok uyanık ve istikrarlı bir yapıya sahip çıkmak gerekiyor" yorumunda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, 2 ay önce gezi olayları diye bir hadiseyle karşılaştıklarını anımsatarak, birilerinin ülkeyi bir tünele sokmaya çalıştığını, içeriden maşaların, dışarıdan da planlayanların bulunduğunu bildirdi. Bu işi düzenleyenlerinin derdinin gezi olayı veya Taksim Meydanı`ndaki 3-5 ağaç olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Milletin Hukuku

"Dert, milletin istikrarlı gelişmesi ve Türkiye`nin istikrarlı bir şekilde güçlenmesiydi. Mesele milli iradenin hak ve hukukunun temsilindeki dinamikleri zedeleyebilme meselesiydi. Bunu Türkiye`de 1960`lı yıllarda bu milletin iradesine darbe yaparak başardılar. Milletin seçtiklerini idam sehpasına götürerek başardılar. 1970, 1980, 1990`lı yıllarda başardılar ve bütün dertleri milletin ümüğünü sıkmaktı ve milletin ümüğünü sıkarak ellerini milletin cebine uzatabilmekti. Milletin hak ve hukukuna müdahale edebilmekti.

Ders Alsınlar

Sandığın iradesine, milli iradeye müdahale ederek, kendi güçlerini milletin üzerinde bir güç olarak hissettirmekti. Bunu zaman zaman güçlü bir şekilde başardılar. Bu başarıları onları güçlüymüş gibi veya güçlü olma imkanı sağladı. Milletin imkanlarını hortumladılar. Milletin cebinden ellerini çekmediler ve ne zaman 2002 yılında AK Parti kuruldu, AK Parti şu cümleyi söyledi, `Türkiye`de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak` dedi ve kurulduğu günden beri milletimizin huzurunda, Türkiye`de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bunu da ülkenin istikrarını bozmak isteyenler, birçok senaryoyu denemek isteyenler, geçtiğimiz günlerden ders almadılarsa bugünden ders alsınlar."

Ak Parti Kadroları Var

Milletin iradesine, milletin hak ve hukukuna, sandığın hak ve hukukuna müdahale etmek artık hiç kimsenin haddi olmadığını, bunu da başaramayacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, "Çünkü artık bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Başbakanı var. AK Parti gibi milletin derdini dert edinen, milletin sorunlarını kendi sorunu bilen, milletin hayallerini ve umutlarını gerçekleştirebilmek adına gece gündüz demeden çalışan AK kadrolar var" ifadesini kullandı.

Demokrasi Sandıktır

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, artık milletin ümüğünü kimin sıktığını gördüğünü kaydederek, "Millet, dedi ki, `ey AK Parti ey Recep Tayyip Erdoğan benim ümüğümü sıkanların ümüğünü sen sık`. Bu milletin ümüğünü sıkmak isteyenler şunu bilsin ki, artık onların ümüğü sıkılacaktır. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır. Yeter ki, bu ramazan iftar sofrasında birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Yeter ki, birbirimize olan sevgi duygularımızı her geçen gün güçlendirelim. Yeter ki, fitne ve fesatlığa fırsat vermeyelim" ifadesini kullandı.

Rahatsızlık Duyuyorlar

Bu süreçlerde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu`nun ülkede istikrarın bozulmasında en çok istifade etmek veya en çok bu anlamda mutlu olacak ülkenin, Almanya`nın Başbakanı`na Türkiye`yi şikayet eden mektup yazdığını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Halbuki, Türkiye`nin büyümesinden, gelişmesinden, ülkenin istikrarından rahatsız olan dış güçlerin dış ülkelerin başında Almanya ve Fransa geliyor. Almanya`nın Başbakanı`na veya Fransa`nın Başkanı`na şikayet mektubu yazıyor.  `Bu ülkede demokrasi yok` diyor, `bu ülkede hukuk yok` diyor. Demokrasi sandıktır, sandık... Siz sandığa bu ülkede sahip çıkmazsanız, demokrasiden yana olmazsanız nasıl olur da Halk Partisi olabilirsin, halkın partisi olabilirsin.

Gönül Gönüle Olun

Bunu da vatandaşa iyi anlatmamız lazım. Ama onların kuruluşundan bugüne halktan olma gibi bir dertleri de olmadı. Halkımız da bunu gayet çok iyi biliyor. Ama bunu bizim halkımıza çok iyi anlatmamız lazım. İnşallah önümüzdeki süreci de Bayram ve bayramdan sonrası halkımızla daha çok iç içe, daha çok gönül gönüle bu ülkenin birlik ve beraberlik içinde ne yaparlarsa yapsınlar bu merdivenin basamaklarını istikrarlı ve güvenli bir şekilde el birliği ile gönül birliğiyle çıkacağız. Yeter ki, Rabbim Recep Tayyip Erdoğan`a sağlık ve uzun ömürler versin. Yeter ki, AK Parti kadroları milletle vatandaşla omuz omuza, gönül gönüle olmaya devam etsin."



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu