Anahtar Kelimeler:

‘Sağlıkta Örnek Alınacağız'

‘Sağlıkta Örnek Alınacağız

 Hastaneyi Dolaştı

Sağlık Bakanı Mehmet sağlık alanındaki çalışmalar konusunda bilgi verdi. Bakan, YİH ek binasını gezerek buradaki durumu inceledi.

Sağlık Hizmetlerini Anlattı

Müezzinoğlu, Türkiye`nin son 2 yıldır dünyada sağlıkta dönüşüm projesiyle örnek gösterilen bir ülke olduğunu, gelecek yıllarda da örnek olma özelliklerini devam ettirmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti. Özellikle şehir hastanelerinin, kampüslerin, bütün tıbbi donanımlarıyla, teknolojik alt yapısıyla, araştırma, geliştirme alanlarıyla hem sağlığın bilimsel gelişmesine katkı sağlayacağını, hem de sağlık hizmetlerinin alımında vatandaşlara çok daha modern, çağdaş hizmetler sunacağını anlatan Müezzinoğlu bu konuda açıklamalarda bulundu.

Katma Değer Katar

Bakan, "Türkiye sağlıkta önümüzdeki dönemde çok daha iyi noktaları yakalayacak. Biz bu şekilde yaklaşık 45-50 bin civarında hasta yatağımızı da nitelikli hasta yatağı şekline dönüştürmüş olacağız. Koğuş sistemi daha modern, teknolojik alt yapısı olan, depreme dayanıklı, çevre duyarlılığı olan hastaneler şekline dönüşüyor. O şehre katma değer de katacak, hastanelerimiz olacak. Ben önümüzdeki süreçte sağlık sektöründeki, sağlık alanındaki dinamiklerimizin dünyanın örnek aldığı bir süreci güçlendirerek devam ettireceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu