Anahtar Kelimeler:

Anket Sonuçları

Anket Sonuçları

 Başkan Veli Korkmaz’a

Anketlerden Destek Çıktı

Kırıkkale’de yapılan iki farklı anket sonuçları Kırıkkale halkının Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a güvenoyu verdiğini gösteriyor.

ORC’de % 59.5

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın çalışmalarını beğenenlerin oranı toplamda % 59.5 iken bir grup akademisyen tarafından yapılan diğer bir ankette ise Veli Korkmaz’ı başarılı bulanların oranı yüzde 68.20 çıktı. Kırıkkale’de vatandaşlar son iki ayda  iki farklı ankete tabi tutuldu. Bunlardan ilki ulusal düzeyde faaliyet gösteren ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan yerel seçim anketi oldu. Kırıkkale’de 412 denek üzerinde yapılan ankette katılımcılara Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın çalışmalarını beğenip beğenmedikleri soruldu.

Anket Sonuçları

Ankete katılanların % 40.7’si ‘Evet’ yanıtını verirken, % 18.8’si ‘Kısmen’ ,% 41.5’i ise ‘Hayır’ yanıtını verdi.  Toplamda % 59.5’lik kesim Korkmaz’a güven oyu verdi. Bir grup akademisyen tarafından yapılan Kırıkkale’nin siyasal durum araştırması analizinde ise Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı başarılı bulanların oranı toplamda %68.20’ye çıktı. Aynı ankette’’ Pazar günü yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’’ sorusuna ise derneklerin %52.16’sı Ak Parti’ye oy vereceğini belirtti.

Hizmetler Kabul Gördü

1650 denek üzerinde yapılan ankette vatandaşlara Belediye hizmetlerini yeterli bulup bulmadıkları soruldu. Bu soruya ankete katılanların %46.40’ı ‘Evet’ %18.70’i ‘Kısmen’ cevabı vererek toplamda %65.10’u Belediye hizmetlerinin yeterli bulduğunu ifade etti. %34.90’ı ise yeterli bulmadıklarını söylediler.’’ Belediyenin hangi hizmetini daha çok beğeniyorsunuz?’’ sorunda ise ilk sırayı kaldırım, yol, asfalt çalışmaları alırken terminal, bulvar park, kesimhane ve temizlik çalışmaları genel kabul gördü.

AK Parti Farkı

Siyasal durum araştırmasında vatandaşlara seçimle ilgili sorular soruldu. ‘’Pazar günü yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’’ sorusunda Ak Parti %52.16 ile birinci, MHP %26.51 ile ikinci, kararsızlar %11.12 ile üçüncü, CHP %6.61 oy çıktı. ‘’Pazar günü milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy veririsiniz?’’ sorusunda ise Ak Parti %53.54 ile birinci, MHP %23.72 ile ikinci, CHP ise %7.41 ile üçüncü sırada yer aldı.

Suriye Politikası

Siyasal durum araştırmasında akademisyenlerin çalışmasında yerel seçimlerin yanısıra son günlerin gündemdeki konulara Kırıkkale Halkı’nın bakış açısı da ortaya çıktı. Ankette sorulan; çözüm süreci, gezi parkı, Suriye politikası, alkol düzenlemesi ve ekonomi konularında Kırıkkale Halkı’nın hükümete destek verdiği görülüyor. ‘’Hükümetin başlattığı çözüm sürecini destekliyor musunuz?’’ sorusuna deneklerin %42.65’i  ‘Evet’ ,%21.88’i ‘Kısmen’ desteklediğini beyan ederken, %35.48’i  ‘Hayır’ cevabını verdi. Aynı araştırmada alkol düzenlemesinde hükümete verilen desteğin %76’yı geçtiği görüldü.

Gezi Eylemleri

Hükümetin alkol düzenlemesine ilişkin çalışmasını’‘Evet destekliyorum.’’ diyenler %62.57,  ‘Kısmen destekliyorum’ diyenler %13.64, ‘Hayır desteklemiyorum’ diyenler ise %23.79 da kaldı.  Suriye politikasını destekleyenlerin oranı toplamda %66.21 destek görürken, %33.79’u ise desteklemediğini belirtti. Ankette’’ Taksim Gezi Parkı ile ilgili eylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusuna ise deneklerin %30.34’ü ideolojik ve marjinal grupların eylemi olarak değerlendirirken,%34.47’si dış güç destekli ülkeyi karıştırmaya yönelik eylem olarak cevapladı.

Hükümete Tam Destek

%35.19’u ise eylemleri demokratik bir eylem olarak gördüklerini ifade ettiler. Aynı araştırmada hükümetin ekonomik politikalarını %47.08’i başarılı ,%28.20’si kısmen başarılı,%24.72’si ise başarısız buldu. Böylece Kırıkkale’de hükümetin ekonomik politikaları %75.28 oranında destek bulduğu görüldü.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu