Anahtar Kelimeler:

Kartal Bizzat Katıldı

 Kartal Bizzat Katıldı

 Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Ankara`ya 70 kilometre uzaklıkta çok önemli bir kavşak bölgesinde bulunan kentte arife günü yoğun bir trafik akışının yaşandığını belirtirken, ekip sayısının artırıldığını açıkladı.

Uygulamalara Katıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, bayram öncesi, bayram zamanı v ebayram sonrası trafik önlemlerine bizzat kendisi denetledi. Kartal, normal günlerde araç sayısının 25 - 26 bin civarında olduğunu, ancak dün yapılan sayımlarda 50 bin civarında aracın Ankara`nın doğusuna doğru hareket ettiğinin belirlendiğini kaydetti. Kadri Kartal, Kırıkkale`nin önemli bir kavşak noktasında yer aldığını ifade etti. Kartal, "Karadeniz, Doğu Anadolu, Kayseri, Malatya ve Elazığ akışına doğru üçe ayrılmak suretiyle yolumuz devam ediyor. Bayram arifesinde ilimizde trafik tedbirlerini ek olarak ekip sayılarının arttırılması planladı ve bugünden itibaren uygulamaya konuldu.

Sürücüleri Uyardı

Bayram süresi ve dönüşünde bu ek tedbirlerimiz devam edecek. Şu an ilimiz sınırları içerisinde 10 ekibimiz trafiği kontrol ediyor. Trafik kazalarının analizini yaptığımızda basit asli kusurların ön plana çıktığını tespit ettik. Bunlar insan kusuruyla beraber aşırı hız ihlali ve yorgunluk ile uykusuzluk sebebiyle araç kullanmak ilk sıralarda yer alıyor" dedi. Kartal, tatil nedeniyle yola çıkan vatandaşları uyardı. Kartal, "Hız limitlerine uyalım, muhakkak emniyet kemerini takalım, sadece sürücü değil yanındaki tüm yolcuların emniyet kemerini takmak suretiyle seyahat etmeleri gerekmektedir. Sürücülerimiz, lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar" diye konuştu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı