Anahtar Kelimeler:

Toplantıda Önemli Kararlar Alındı

Toplantıda Önemli Kararlar Alındı

 Silah OSB Müteşebbis Heyeti ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaparken, toplantıda OSB için önemli kararlar alındığı bildirildi.

Toplantı Kararları

Toplantıya Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Savunma Sanayi Müsteşarlığı temsilcisi, MKEK temsilcisi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök,  İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, müteşebbis üyeleri ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda daha önce belirlenen gündem maddeleri görüşüldü. İhtisas OSB sınırları içerisinde yer alan şahıslara ait parseller için ‘‘Kamu Yararı Kararı’’ alınması için temsil ve ilzama yetkililerinin imzası ile ‘‘Kamu Yararı Kararı’’ talep yazısının ilgili Bakanlığa gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bütçe Belirlendi

İlgili Bakanlıktan ‘‘Kamu Yararı Kararı’’ verildiğine dair yazı üzerine OSB alanı şahıs arazilerinin ve hazineye ait arazilerin İhtisas OSB’ye tahsisi için çalışmaların başlatılması uygun bulundu. Toplantıda ayrıca OSB alanının ‘‘Jeolojik- Jeoteknik Etüt Raporu, Nazım İmar Planı, Uygulamalı İmar Planı ile Çevre Düzeni Planlarının yaptırılması için çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. Bölge Müdürü olarak vekaleten Keskin OSB Müdürü Halil İbrahim Erol görevlendirilmesi uygun bulundu. Toplantıda katılımcı kurum ve kuruluşların 2013 yılı Silah Sanayi İhtisas OSB’nin tahmini bütçesinin ve katılım payları oranına göre katılım bedellerinin belirlenmesi de ele alınarak tahmini bütçe tespiti yapıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli