Anahtar Kelimeler:

YİH'te Neler Oluyor?

YİH

  

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve Genel Sekreter Dilek Öztaş’la ilgili son günlerdeki haber özelliği taşıyan iddialar dikkat çekiyor…

Bir Çok İddia Var

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi yine bazı gelişmelerle adeta çalkalanıyor. Hastanedeki durumla ilgili olarak bir çok iddia var. Yeni binaya taşınma işlemi süren hastanedeki en önemli iddia uzman personel alımıyla ilgili. Uzman alımı konusunda gerekli kriterlerin dikkate alınmadığı öne sürülürken, alınan uzman personelin uzmanlıklarının hem tartışmalı olduğu ve hem de gerçekten uzman olup olmadıklarının araştırılması gerektiği ifade ediliyor.

Gerginlikler Yaşanıyor

İddiaya göre uzman alımı konusunda en önemli kriterin “torpil” olduğu bildiriliyor. Bu durum hastane içinde ve personel arasında gerginliğe ve huzursuzluğa yol açmış durumda. Genel Sekreter Dilek Öztaş’a tepkiler hastane içinde giderek artıyor. Yönetimin bu anlayış ve diğer bazı sebepler nedeniyle üçe dörde bölündüğü belirtiliyor. Personeli ve yönetim kademesini rahatsız eden pek çok olay yaşandığı, gerginlikler olduğu tartışmaların görüldüğü ifade ediliyor.

Malzeme Anlaşması

Bir diğer konu da hastaneye alınan malzemelerle ilgili yaşanıyor. İddiaya göre Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla malzeme alımı için anlaşma yapıldığı söyleniyor. Bu anlaşmanın neye göre ve nasıl yapıldığı merak konusu. Bu konuda da bazı iddialar var. Anlaşmanın nasıl ve ne şekilde yapıldığı merak ediliyor. Bu konuda açıklama bekleniyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu