Anahtar Kelimeler:

‘Acemi Birliği İstiyoruz'

 ‘Acemi Birliği İstiyoruz

 Göçer’den Toplantı Ve Çağrı

Kırıkkale’nin ekonomik olarak günden güne kan kaybettiğini savunan MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin büyük şehirlerden daha küçük yerleşim yerlerine nakledilmesine destek verdi.

Basın Toplantısı Yaptı

Göçer, bu konuda Kırıkkaleli milletvekilleri, siyasiler, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin de elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir alabalık tesislerinde bir araya gelen Göçer, Milli Savunma Bakanlığı`nın büyük şehirlerdeki bazı acemi birliklerin Anadolu`daki şehirlere taşınması projesinde Kırıkkale’nin hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Acemi birlik projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Göçer, Kırıkkale’ye de bir acemi birliği taşınması gerektiğini söyledi.

Esnaf Çok Zor Durumda

Göçer, “İlimizdeki esnaf kardeşlerimizin durumu perişan halde. Gerek kredi borcu, gerek yüksek faiz, gerekse lüzumsuz ve keyfi çıkartılan birçok vergi ödemeleri yüzünden ilimizde son on yılda onlarca esnaf kardeşimiz kepenk kapattı. Ne yazık ki bazı esnaf arkadaşlar intihar etti.” dedi. Daha önceden kurulan ve başka ile gönderilen acemi birliğinin yerinin hazır olduğunu belirten Başkan Göçer, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Özellikle ilimizde peş peşe açılan büyük alıveriş merkezleri ve büyük şirketlerin kurduğu marketler zinciri dolayısıyla ne yazık ki mahalle bakkalı nostaljimiz son bulmuştur. Ve yine fabrikadan halka satış diyerek büyük alışveriş merkezlerindeki bazı marka mağazaları da tekstil giyim ve konfeksiyon üzerine iş yapan esnaf arkadaşlarımızı derinden etkilemiştir. Ayrıca elektronik ve iletişim alanında faaliyet gösteren esnafımızın da işlerinde gözle görülür bir düşüş vardır.”

Kamuoyu Oluşturulacak

Son günlerde ulusal basında çıkan haberlerde 17 tane vilayet isminin arasında Kırıkkale’nin adı bulunmadığını hatırlatan Göçer, "İç Anadolu’muzda esnaf perişan da Kırıkkale esnafı çok mu mutlu, çok mu zengindi? Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bu konuyu düşünmedi mi? Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, acemi birliklerinin dağıtılması kararına imza atarken içerisinde Kırıkkale’nin olmaması hiç mi dikkatinizi çekmedi mi? Milletvekili Ramazan Can, bu konuyu hiç mi düşünmedi?” eleştirilerinde bulundu. Göçer, bu konuda kamuoyu oluşturmaya çalışacaklarını söyleyerek, Kırıkkale’ye de bir acemi birliği istediklerini ifade etti.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli