Anahtar Kelimeler:

HASTANEDE SKANDAL!

HASTANEDE SKANDAL!

 Kırıkkale Yüksek Hastanesi ile ilgili skandallar bitmiyor. Hastanedeki skandallara yenileri ekleniyor…

Hastanedeki Sıkıntılar

Hastane şu anda bazı ameliyatların yapılamaması ile gündemde. İddiaya göre hastanede normal ameliyatlar yapılamıyor. Sebebi ise ameliyat ipliğinin olmaması. Bu durum bölge hastanesi olma umudu taşıyan hastaneyi sıkıntıya sokuyor. Bir diğer iddia ise ortopedi ile ilgili. Ortopedi ameliyatları da yapılamıyor, çünkü başta alçı olmak üzere malzeme yok.

Ameliyat İpliği Yok!

İddialara göre Genel Sekreter Dilek Öztaş’ın tutumu nedeniyle hastaneye sarf malzemesi alınamıyor. Bu yüzden de en zor zamanlarda sıkıntı yaşanıyor. Zor zamanlar olarak tarif edilen durumlar ameliyatlar. Malzeme olmadığı için koca hastanede ameliyatların gerçekleştirilemediği kaydediliyor. Bunun bir an önce aşılması gerektiği vurgulanıyor ancak nasıl aşılacağı bilinmiyor. Sebebi ise Genel Sekreter’in sarf malzemeleri konusundaki anlaşılmaz tutumu.

Otomasyon Çalışmıyor

Hastanede diğer bir skandal ise otomasyon sistemi. Bu işi yürüten yazılımı hazırlayan firmanın sistemi çalışmıyor. Sistem kilitlenmiş durumda. Randevu alınamıyor, muayene sıkıntı oluyor, röntgen filmleri bilgisayarlarda görünmüyor. Bununla ilgili daha bir çok sıkıntı yaşandığı gözleniyor. Uzun zamandır yaşanan bu sıkıntılar artık çalışanları da hastaları da bıktırmış durumda.

Gardiyan Uzman Olarak Atanmış!

Hastane ile ilgili son skandal ise bir uzmanın atamasıyla ilgili. Uzman atamaları sıkıntı olmaya devam ediyor. Uzman olarak siyasilerin ve Genel Sekreter’in yakını veya tanıdıklarının atandığı öne sürülüyor. Son atanan kişi ise bir cezaevi gardiyanı. Gardiyanın hastaneye otelcilik hizmetleri olarak atandığı ileri sürülüyor. Hastane ile otel ve cezaevi ilişkisinin nasıl kurulduğu merak konusu.

Skandallar Bitmiyor

Hastanede şu anda yaşanmakta olan skandallar artık tepki çekiyor. Hastanede uzman atamaları yapılıyor ama uzman doktor sıkıntısı da yaşanıyor. Kardiyoloji doktoru olup olmadığı merak konusu. Bu bölüme bakan ve üniversiteden geçici olarak alınan doktor gitti. Şu anda bu bölümde doktor olup olmadığı bilinmiyor. Hastane bina olarak büyüdü ama teknik cihaz, ekip ve ekipman, hekim olarak büyümüş görünmüyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu