Anahtar Kelimeler:

Barut Deposu Patladı

Barut Deposu Patladı

 MKE’ye bağlı barut deposunda patlama yaşandı. Patlamayla birlikte yangın çıktı…

Barut Deposu Patladı

Ahılı ve Hasandede kasabasına yakın bir yerde olan barut deposunda henüz bilinmeyen bir sebeple patlama oldu. Patlamayla birlikte yaklaşık 10 dönümlük geniş bir alanda yangın çıktı. Patlamanın şiddetiyle Ahılı, Hasandede, Bahşılı, Hacılar ve Kırıkkale’nin bir bölümünde evlerin camları hasar gördü. Bir anda yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans geldi.

Can Kaybı Olmadı

Patlamanın MKE’ye ait barut deposunda çıktığı öne sürüldü. 5 kişiden haber alınamadığı bildirildi ancak olayda can kaybı olmadığı sonradan açıklandı. Patlamayla birlikte çevredeki binaların camları kırıldı. Çevrede oturanlar büyük korku ve panik yaşadı. Hasandede, Ahılı, Kırıkkale’nin bir bölümü, Bahşılı ve Hacılar’da oturanlar büyük korku yaşadılar. Hasandede kasabası tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Kayseri yolu da geçici olarak trafiğe kapatıldı. Patlamayı TV ve internetten öğrenen gurbetteki bir çok kişi Kırıkkale’deki yakınlarını arayarak haber almaya çalıştı ve olayı öğrenmek istedi.

Vali Olay Yerinde

Kırıkkale Valisi Ali Kolat patlamayı haber alır almaz olay yerine geldi. Vali Ali Kolat, yaptığı açıklamada, Hasandede beldesinde MKE`ye ait mühimmat deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiğini ve patlamanın şiddetiyle çevredeki evlerin camlarının kırıldığını söyledi. Patlamanın ardından çıkan yangının yakındaki ormanlık alana sıçradığını belirten Kolat, UMKE, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait ekiplerin olay yerine ulaştığını ifade etti. Orman yangınına müdahale için helikopter istediklerini de dile getiren Kolat, depodaki patlamada ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda net bir bilgi bulunmadığını aktardı.  Yangın ağaçlık alanda devam ediyor ve kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kayseri yolu geliş ve gidişe tedbir amaçlı olarak kapatıldı. Yangına müdahalenin sabaha kadar sürebileceği ifade edildi.

Kartal’dan Açıklama

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, MKE`ye ait mühimmat deposundaki patlamada ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi. Kartal, patlamanın ardından yakındaki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibinin gönderildiğini belirten Kartal,  "MKE`nin Hasandede beldesinde yerleşim birimi dışında bulunan mühimmat deposunda patlama meydana gelmiş. Patlamanın etkisi ile ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını MKE, Tüpraş ve Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekipleri söndürmeye çalışıyor. Olay yerinde bulunan görevlilerimizin aldığı ilk bilgilere göre ölü ve yaralı yok. Çalışmalar devam ediyor" dedi.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu