Anahtar Kelimeler:

CHP'liler İncelemeye Geldi

CHP

 MHP’den Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (Mkek) ait barut deposunda meydana gelen patlamanın etkilediği Hasandede beldesinde incelemelerde bulundu. MHP’den de patlama açıklaması geldi.

Keskin Açıklama Yaptı

Beldede ziyaret ve incelemelerde bulunan Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın neden gerçekleştiği hakkında yetkililerden bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Keskin, şöyle konuştu: "Olay yerine baktığımız zaman çok vahim bir patlama olduğu anlaşılıyor. Ancak patlamanın neden gerçekleştiği hakkında yetkililerden bu saate kadar bir açıklama yapılmadı.

Hasandede Ziyareti

Buradaki incelemelerimizin ardından Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu yetkilileri ve sayın Vali ile görüşeceğiz. Umuyorum ve diliyorum, yaptığımız görüşmelerde bu patlamanın neden kaynaklandığı ile ilgili tatmin edici bir bilgi alma şansını elde ederiz. Fakat şu anda gördüğümüz manzara, gerçekten Hasandede çok ciddi bir felaketten ucuz kurtulmuş." Adnan Keskin ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, patlama alanındaki incelemelerinin ardından zarar gören belde esnafını ziyaret ederek bir süre görüştü.

CHP Heyeti Bilgi Aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, beraberindeki bir gurupla Valiliği ziyaret etti v e patlama konusunda geçmiş olsun dileklerini iletip bilgi aldı.

Geçmiş Olsun Dedi

Valilik ziyaretinde Adnan Keskin’e CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, dün meydana gelen patlamadan dolayı Vali Kolat’a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, patlama ve yangın hakkında bilgi aldı.  Vali Kolat, yaptığı açıklamada, “Dünkü patlama bizi endişeye düşüren bir patlama oldu. Hasandede’yi tehdit eder pozisyondaydı. Bütün kurumlarımız büyük bir fedakârlık gösterdi. Çevre il ve ilçelerden de büyük destekler aldık. Zayiat vermeden atlattık. Orada başka depolarda vardı oraya sıçramadan yangın söndürüldü. Rüzgârdan dolayı yangın geniş bir alanı kapladı. Sizlerin de hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’de Vali Kolat’ın şahsında tüm Kırıkkale halkına geçmiş olsun dileklerinde  bulunduğunu, meydana gelen olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Sıfır Hata İle Korunmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, her anlamda stratejik öneme haiz mühimmat depolarının `sıfır hata ve en yüksek ihtimamla` korunması gerektiğini söyledi

Patlama Açıklaması

MHP`li Özcan Yeniçeri, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Kırıkkale`nin Hasandede beldesi yakınlarında, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu`na (Mkek) ait barut deposundaki patlama ve sonrasındaki yangına dair değerlendirmede bulundu. Yeniçeri, patlamayla ilgili bilgi aktardıktan sonra, "Her anlamda stratejik öneme haiz bu tür depolar `sıfır hata ve en yüksek ihtimamla` korunması gerektirmektedir. Bu tür yerlerin kontrol, koordinasyon ve denetimlerine her yerden çok daha fazla önem atfedilmesi doğaldır. Buralarda kaza sonucu patlama meydana gelme ihtimali sıfıra yakın olması gerekir. Bu yerlerde hem kaza hem de sabotaj ihtimalini sıfır noktasına çekmek gerekmektedir." dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli