Anahtar Kelimeler:

Hasar Tespiti Yapılıyor

Hasar Tespiti Yapılıyor

 Hasar Çok Büyük

Hasandede Halkı Sokakta Sabahlıyor

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (Mkek) barut deposunda dün akşam meydana gelen patlama ile ilgili Hasandede beldesinde ön hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Tespit Çalışması

Kırıkkale Valiliği tarafından oluşturulan uzman ekipler, beldedeki ev ve iş yerlerini tek tek gezerek tespit yapıyor. Şu ana kadar yaklaşık 100 ev ve işyerinde inceleme yapıldı. Gazetecilere açıklama yapan belde sakinleri, bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerin gerekli tedbirleri almasını isteyerek, olayda can kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Bilgi Verildi

Öte yandan, patlama anı bir marketin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüde iş yerine müşteri olarak gelen bir kadının alışveriş yaptığı sıradaki patlamadan dolayı yaşadığı panik yer alıyor. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, MKEK Genel Müdürü İzzet Artunç ve İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, patlamanın yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Hasar Büyük Oldu

Kırıkkale`deki patlamanın ardından ev ve iş yerlerinde meydana gelen hasarın tespiti için çalışma başlatıldı. Hasarın büyük olduğu gözleniyor.

Çalışma Yapılıyor

Hasandede beldesinde önceki akşam MKE`ye ait barut depolarından birinde meydana gelen patlamanın ardından birçok ev ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Gün ışığıyla birlikte beldeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri zarar gören ev ve iş yerlerini tespit etmek için çalışma başlattı.

Kameralar Tesbit Etti

Hasar tespiti için 4 ayrı grubun görevlendirildiğini kaydeden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, bugün itibariyle hasar tespiti çalışmalarının yapılacağını ve elde edilen verilerin rapor haline getirilerek ilgili mercilere verileceğini söyledi. Öte yandan, bir marketin güvenlik kameralarına yansıyan patlama anı, patlamanın şiddetini bir kez daha ortaya koydu.

Geceyi Sokakta Geçirdiler

Kırıkkale`nin Hasandede beldesindeki MKE barut deposunda meydana gelen patlama sonrası vatandaşların tedirginliği devam ediyor. Geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, sokaklarda yatmayı planlıyor. Vatandaşlar, patlama anında adeta sağır olduklarını, patlamanın basıncı ile birlikte duvara vurduklarını ve evlerde çatlaklar oluştuğunu belirtti. Kendilerini dışarı zor attıklarını belirten vatandaşlar, geceyi dışarıda geçireceklerini dile getirdi. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı