Anahtar Kelimeler:

Olayın Nedeni İnceleniyor

Olayın Nedeni İnceleniyor

 Genel Müdür Açıkladı

MKEK Genel Müdürü Artunç patlamayla ilgili olarak "Patlama tek bir binada oldu. Nedeni ile ilgili incelemeden herhangi bir yorum yapamayız" dedi.

Genel Müdür Açıklaması

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (Mkek) Genel Müdürü İzzet Artunç, dün akşam barut deposunda meydana gelen patlama ile ilgili "Patlama tek bir binada oldu. Nedeni ile ilgili incelemeden herhangi bir yorum yapamayız" dedi. Artunç, Kırıkkale Valisi Ali Kolat`ı makamında ziyaret etti.  Artunç, Valiliğe girerken gazetecilerin barut deposundaki patlamayla ilgili soruları üzerine, şu anda söyleyecek fazla bir şey olmadığını ifade etti. Yaralı ve can kaybının olmadığını belirten Artunç, şunları kaydetti:

Tek Bir Binada Oldu

"Bir depomuzda patlama oldu, bunun yarattığı etrafa bir arazi yangını oldu. Sağ olsunlar Kırıkkale Valiliği ve çevre kentlerden gelen itfaiye teşkilatları gerekli müdahaleyi yaptılar, kontrol altına alındı. Bundan sonraki görevimiz, inceleyeceğiz,  bakacağız. Neden, niçin oldu? Ona bakacağız ama mutluluğumuz herhangi bir yaralımız, can kaybımız yok. Patlama tek bir binada oldu.

İnceleme Yapılacak

Nedeni ile ilgili incelemeden herhangi bir yorum yapamayız, bu konularda herhangi bir tahmin yapmak son derece yanlış sonuçlara gider. Bu, yaptığımız işlerin doğasında olan bir şey ancak neden, niçini biz ancak inceledikten sonra söyleyebiliriz. Olayın araziden mi başladığı, depodan mı başladığı konusunda sanıyorum depodan başladı." Artunç ve Vali Kolat bir süre görüştükten sonra incelemede bulunmak üzere patlamanın olduğu bölgeye gitti.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu