Anahtar Kelimeler:

Bu Kez Ucuz Atlattık!

Bu Kez Ucuz Atlattık!

 Yine Korktuk!

Kırıkkale bir kere daha MKE ile patlama korkusu yaşadı. Bu kez ucuz atlatıldı. Patlama hem uzakta oldu ve hem de insan yoğunluğunun olmadığı bir saatte gerçekleşti.

Patlama Ve Yangın

Kırıkkale önceki akşam saatlerinde bir anda hareketlendi. Saat 21:00 sularında Ahılı ve Hasandede kasabası yakınlarında büyük bir patlama sesi duyuldu. Patlama ile birlikte geniş bir alanda yangın çıktığı gözlendi. Bölgeye acil olarak çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın tam olarak nerede yaşandığı ilk anda bilinmedi. Patlamanın çöplükte çıkmış solabileceği zannediliyordu. Patlama sesi şehrin hemen her yerinden duyuldu. Yangın da bir çok bölgeden görülebildi.

Mühimmat Deposunda

İlk bilgilere göre patlamanın Ahılı ve Hasandede bölgesinde bulunan MKE`ye ait mühimmat deposunda çıktığı ileri sürüldü. Patlama ile çıkan yangını müdahale edildi. Patlamanın MKE’ye ait mühimmat deposunda çıktığı ifade edildi. Burada görev yapan 5 kişiden haber alınamadığı ileri sürüldü.

Korku Yaşadılar

Zaman geçtikçe patlamayla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Patlamanın mühimmat deposunda değil, MKE’ye ait barut deposunda çıktığı öne sürüldü. 5 kişiden haber alınamadığı bildirildi. Patlamayla birlikte çevredeki binaların camları kırıldı. Çevrede oturanlar büyük korku ve panik yaşadı. Hasandede, Ahılı, Kırıkkale’nin bir bölümü, Bahşılı ve Hacılar’da oturanlar korkuyu en çok yaşayanlar oldu.

Haber Almaya Çalışıyorlar

Bu arada patlamayla birlikte çıkan yangına müdahale sürdü. Yangının çok geniş bir alana yayıldığı öğrenildi. Yangını söndürmek için Ankara’dan da bir ekibin yola çıktığı kaydedildi. Haberi televizyonlardan ve internet sitelerinden öğrenen gurbetteki bir çok Kırıkkaleli yakınlarını arayarak patlama konusunda bilgi almaya çalıştı. Telefon trafiği ve yoğunluk nedeniyle hatlarda zaman zaman sorun yaşandı.

Vali Olay Yerinde

Kırıkkale Valisi Ali Kolat patlamayı duyar duymaz olay yerine gitti. Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve diğer idareciler de olay yerine akın etti. Bölgede geniş önlemler alındığı da gözlendi. Patlamanın olduğu yer ve yangına ekipler müdahale etti. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, yaptığı açıklamada, Hasandede beldesinde MKE`ye ait barut deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiğini ve patlamanın şiddetiyle çevredeki evlerin camlarının kırıldığını söyledi.

Ölü Ve Yaralı İçin Açıklama

Patlamanın ardından çıkan yangının yakındaki ormanlık alana sıçradığını belirten Kolat, UMKE, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait ekiplerin olay yerine ulaştığını ifade etti. Orman yangınına müdahale için helikopter istediklerini de dile getiren Kolat, depodaki patlamada ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda net bir bilgi bulunmadığını aktardı. Bu arada tedbir nedeniyle Hasandede kasabası boşaltıldı.

Can Kaybı Yok

Olayın MKE’ye ait barut deposunda yaşandığı kesinleşti. Vali Ali Kolat ve şehir idarecileri olay yerinde gelişmeleri takip ettiler. Olayda can kaybı olmadığı kesinleşti. Kayıp 5 kişiye ulaşıldı. Can kaybı yok fakat hafif yaralanma var. Yangın uzun süre ağaçlık alanda devam etti ve kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kayseri yolu geliş ve gidişe tedbir amaçlı olarak kapatıldı. Yangın gece yarısı kontrol altına alındı.

Zarar Çok Büyük

Gündüz de olay yerinde olan il idarecileri, gelişmeleri takip ettiler. Yangın tamamen söndürülürken, hasar ve zarar tesbit çalışmaları başladı. Patlamanın neden kaynaklandığına dair de inceleme başlatıldı. Bölgeye gelen bir ekip bu konuda çalışma yapmaya başladı. Bunun biraz zaman alacağı ifade edildi. Patlamadan dolayı da maddi hasarın çok büyük olduğu vurgulandı. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu