Anahtar Kelimeler:

Kırıkkalespor'da Bir İlk

Kırıkkalespor

 ‘Gelin Birlik Olalım’

MKE Kırıkkalespor tarihinde yine bir ilk yaşandı. Yönetim kurulu sezon öncesi istişare toplantısını kulüp binası bahçesinde tüm spor camiasını davet ederek gerçekleştirdi

Geniş Ve Yoğun Katılım

Kulüp binası bahçesinde düzenlenen sezon öncesi istişare toplantısına Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedediloğlu, Çelebi Belediye Başkanı Süleyman Uluyol, Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uluyurt, TSO ve Kırıkkale Belediyesi eski Başkanı Cemelattin Akdoğan, ASKF Başkanı Sırrı Zengin, spor branşları temsilcileri, amatör kulüplerin yöneticileri, taraftar grupları temsilcileri, MKE Kırıkkalespor yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular katıldı. Davetlilere etli bulgur pilavı ikram edildi. Yemeğin ardından konuşmalara geçildi. Serbest kürsü şeklinde planlanan istişare toplantısında ilk konuşma yapan Kulüp Başkanı Metin Karakuş oldu.

Her Toplantıda Sayı Artacak

Karakuş, ilk iş olarak kulübün şeffaf bir yapıya kavuşması için çalışma yaptıklarını ve düzenlenen toplantının bunun en büyük ispatı olduğunu söyledi. Karakuş şöyle konuştu: “Herkesin yakındığı bir olay vardı. MKE Kırıkkalespor kendi başına kapalı bir kutu ve dışarıdaki herkesin bihaber olduğu bir kulüp izlenimindeydi. Bende aynı fikre destek vererek, şehrin spor camiasının üyeleri, eski ve yeni yöneticilerimiz, spor il temsilcileri ile bir araya gelip Kırıkkale’nin sporunu birlikte istişare etmeyi istedik. İstişare toplantılarımızı sadece yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla değil, her toplantıda katılımcı sayısını artırarak, şehirde yaşayan herkesin fikrini beyan edebileceği bir platform haline getireceğiz. İnşallah bundan sonraki toplantımızı Cumhuriyet Meydanı’nda 3 bin kişi ile yapmayı planlıyoruz.

Branşlar Canlandırılacak

Kırıkkale ve MKE Kırıkkalespor hepimizindir. MKE Kırıkkalespor’da yapılan eksiklikleri gündeme getirip, konularla alakalı istişare yapmak istiyoruz. MKE Kırıkkalespor kurulduğu günden itibaren çeşitli başarılara imza atmıştır. MKE Kırıkkalespor yükseliş yaşarken, diğer spor branşları geride kalmıştır. Bizim diğer hedeflerimizden birisi de diğer spor dallarında da canlılığı sağlayarak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve yetenekli sporcular yetiştirmektir.

Sihirli Değneğimiz Yok

Biz Kırıkkale spor camiası ne derse onu yapacağız. İyi günde ve kötü günde birlikte olacağız. Eski yöneticileri suçlamak istemiyorum ama MKE Kırıkkalespor şimdiye kadar halka açılamamış bir kulüp izleniminde. ‘Peki siz ne yapacaksınız, elinizde sihirli bir değnek mi var’ diye soracak olursanız. Elimizde sihirli bir değnek yok. MKE Kırıkkalespor’u borç batağından hep birlikte kurtarmamız gerekiyor.

Verecek Para Yok

Hep söyledik; MKE Kırıkkalespor’un kimseye verecek 25 kuruşu yok. Kimse de bu kulüpten, ‘alacağım var’ diye hak iddia etmesin. Biz dosyaların hepsini inceledik. Hukukçularla oturup dosyaları tek tek inceledik ve MKE Kırıkkalespor’un bu duruma getirilmesinde rol oynayanlar hakkında dosyalar hazırladık. Biz MKE Kırıkkalespor’un isminin yolsuzluklarla anılmasını istemiyoruz. Onlara buradan bir kez daha sesleniyorum. Zamanınız az kaldı, gelin bu borçlardan feragat edin ve MKE Kırıkkalespor’un önünü açın.

Mağdur Edilmişler

Şimdi yeni bir takım kuruyoruz. MKE Kırıkkalespor’a gönül vermiş genç arkadaşlarımızı kadromuza dahil ediyoruz. Gece gündüz çalışan futbolculara ‘Şu kadar para vereceğiz’ deyip, 5 kuruş para vermedikleri gibi, ‘Ev sattık’ diye para alıyorlar. Biz hukuk mücadelesini başlattık. Kişilerle bize ağız haber gönderiyorlar, ‘İsim verilirse şöyle olur, böyle olur’ diye. Bizim hiçbir kimseden korkumuz yok. Biz bu yola çıkarken, “İyyakena’büdü ve iyyakenestain” diye çıktık. Biz yalnızca Allah’a ibadet eder, yalnızca O’ndan yardım ister ve yalnızca O’ndan korkarız. 

Vicdanınıza Sığınıyorum

Kırıkkale’de avukatlık yapmış, Kırıkkale’nin ekmeğini yemiş ve MKE Kırıkkalespor yönetim kurulunda bulunmuş biri çıkıp diyor ki, “Benim sizden alacağım 20 bin lira var’ Bu avukat dostumuz MKE Kırıkkalespor’a gelir olsun dile verilen otoparka aracını çekiyor ve kendisinden para isteyen görevlilere, “Benim sizden alacağım” var diyor. MKE Kırıkkalespor’u olmayan evlerle, olmayan arazilerle, olmayan binalarla soyanları sizlerin vicdanına havale ediyorum.

Şeffaf Olacak

Göreve gelen her belediye başkanı bu konuda kendinde sorumluluk hissetmiş ve gerekli yardımları sağlamış. Mevcut Belediye Başkanı Veli Korkmaz’da elinden geldiği kadar yardımlar yapmış. Vatandaş ve taraftar bu yardımları bilmiyor. Biz kötü yapılanları olduğu kadar iyi yapılanları da açığa çıkarıp, vatandaşların bilgisine sunacağız. Gelin birlik olalım, gelin herkes elini bir taşın altına koysun. MKE Kırıkkalespor’u borçlarından ve sıkıntılarından hep birlikte kurtaralım. Mısır’da yapılan zulmün aynısı Kırıkkale’de MKE Kırıkkalespor’a yapılmıştır. MKE Kırıkkalespor kirli ellerle katledilmiştir. Biz MKE Kırıkkalespor üzerindeki kirli elleri ve tuzakları hep birlikte bozalım.”

Tarihte Bir İlktir

Karakuş’un ardından kürsüye ASKF Başkanı Sırrı Zengin geldi. Zengin’de düzenlenen toplantının konseptinin bir ilk olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu; “Bugün MKE Kırıkkalespor tarihinde ilk yaşanıyor. Daha önce bu tip toplantılar özel mekanlarda, belli zümrenin insanlarının katılmasıyla düzenlenirdi. Zaten kimseler de gitmezdi. Ertesi gün, ‘Biz çağırdık gelmediler’ derlerdi. O toplantıda yer alması gerekenlerin paralı veya zengin mi olması lazım? Kırıkkale spor camiasında olanlar, Türk Metalspor, Çelikspor veya diğer amatör kulüpleri yıllardır bu toplantılara çağırmadılar. Para istenilecek kişileri çağırdılar. ‘Spor camiasında görev alan spor adamlarını, amatör kulüpleri ve taraftarları çağıralım da istişare yapalım’ diyen olmadı.

Barış Oluşturulmalı

Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca ise, sıkıntıların barış ortamında halledilmesi gerektiğini dile getirerek, yönetim ve teknik heyete destek istedi. Sarıca şunları söyledi: “Hepimizin burada MKE Kırıkkalespor’a destek amaçlı bulunması çok güzel bir olay. Ben öncelikle Hüseyin Cengiz ve ekibine başarılar diliyorum. Herkesin bu ekibe destek vermesi gerekiyor. Şartlar dahilinde takımı saha çıkaracaklar ve en iyisini yapacaklarına eminim. Hiç kimse şampiyonluk diyerek yola çıkmasın. Yönetim kurulu ve teknik heyet zor bir göreve talip oldular. Herkes bir beklenti içerisinde. Futbolcusu, taraftarı ve tüm şehir bir şeyler bekliyor. Önemli olan MKE Kırıkkalespor’un içerisinde bulunduğu sıkıntıdan barış zemininde çıkmasıdır”

Farklı Bakış Açısı

Daha önce Kırıkkale Belediye Başkanlığı döneminde MKE Kırıkkalespor Kulübü Başkanlığını üstlenmiş olan TSO eski Başkanı Cemalettin Akdoğan ise yeni yönetime gelir konusunda farklı bir proje teklifinde bulundu. Akdoğan şöyle konuştu; “Bugün MKE Kırıkkalespor ilk defa farklı bir konseptle karşımıza geldi. Bizde başkanlık ve yöneticilik yaptık ama bugünkü yapılanı düşünemedik. Bu farklı konsepte ben farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum. Biz kendimize yeni bir görev, yeni metot seçmek zorundayız. MKE Kırıkkalespor’u ve Kırıkkale’deki sporu eski mutlu gülerine döndürmek istiyorsak, konumumuza uygun modeller geliştireceğiz.”

Biz Hep Yanınızdayız

Serbest kürsünün son konuşanı ise Muhafızlar Taraftar Grubu Tribün Lideri Deniz Eren Öztürk oldu. Öztürk şunları söyledi: “Yıllardan beridir sürdürmüş olduğumuz tribün görevinde bizleri yalnız bırakmayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kırıkkale’nin en büyük taraftar grubuyuz ve takımımıza gönülden bağlıyız. Zor bir süreçten geçiyoruz ve hep birlikte bu zor süreçten çıkacağımıza inanıyoruz. Lise ve üniversitelerde örgütlenme içerisindeyiz. Kulübümüze gelir olması için kombine bilet uygulaması başlatılmasını istiyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Biz bu sene tüm küskünlüklere son vermek istiyoruz. Yeni yönetim kurulunun da sonuna kadar arkasında olacağız.” 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli