Anahtar Kelimeler:

12 Bin 500 Öğrenci Kur'an Okudu

12 Bin 500 Öğrenci Kur

 Ödülleri Verildi

Yaz Kur`an Kursu öğrencileri arasında dini bilgiler yarışması ödül töreni kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Teşekkür Etti

Düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediyesi Başkanı Veli Korkmaz, il Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl Kur’an Kerim dersi gören 12 bin 500 öğrenciden 20 si sınavı başarıyla sonuçlandırarak ödül alma hak kazandı. Düzenlenen programda konuşmalarda yapıldı. İlk konuşmayı İl Müftüsü Bekir Gerek yaptı. Gerek yaptığı konuşmada, “Camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda 2013 yılında açmış olduğumuz yaz Kur’an Kurslarında okuyan kız öğrenciler sınıf birincileri arasında yapılan “Dini Bilgiler Yarışması Ödül Törenine” hoş geldiniz, safalar getirdiniz, Sözlerime başlarken Yüce Rabbimize Hamd ve Sena, Sevgili Peygamberimize salat ve selam ediyor, heyetinizi saygı ile selamlıyorum. Ödül törenizin hayırlı olmasını diliyorum. Törenimizi Teşrifleri ile onurlandırdığı için Vali Ali Kolat Beyefendiye, yarışmaya katılımlarından dolayı sevgili öğrencilerimize, onları yarışmaya hazırlayan Hocalarımıza, onları yetiştiren baba ve annelere, törenin gerçekleşmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve katılımlarından dolayı haziruna teşekkür ediyorum.

Dini Bilgiler Dersi İşlenmektedir

Bu yıl il genelinde camilerde ve kur’an kurslarında toplam 12 bin 500 öğrenci okumuştur. Öğrenciler genelde 3 kur’a ayrılarak okutulmuştur. Kur’an’ı hiç bilmeyenler, biraz bilenler ve daha iyi bilenler, Buna göre dini bilgiler seviyesi de 3 kur şeklinde ayrılmakta ve Başkanlığımızca “Dini Bilgilerimi Öğreniyorum I, II, III kitaplarından dini bilgiler dersi işlenmektedir. Şu anda yaptığımız kız öğrenciler arası ödül töreni, önce sınıf öğrencileri arası yapıldı, akabinde de 20 Ağustos Salı günü de sınıf birincileri arasında 80 soru sorularak test usulü yapıldı. Buradan kız öğrencileri tebrik etmek istiyorum. Bu yarışmaya 81 kız öğrenci katıldı, 3 öğrenci 80 sorunun tamamını yaparak 1.ciliği paylaştılar. 8 öğrencimizde 1 yanlış, 79 soruyu doğru yaptılar. Şartnamemiz gereği bu öğrencilerin hocalarının huzurunda Kur’a çekerek 1 öğrenci 2. Sayıldı, 7 öğrenci de üçüncü sayıldı.

Görevlilerimiz Gereken Desteği Verdi

Erkekler ile birlikte yapılan yarışmada kız öğrenciler soruları tam bilmede ve 2.ciği, 3. Cülüğü paylaşımda erkek öğrencilerin önüne geçtiler. Burada kız öğrencileri tebrk ediyorum. Kur’an ve Dini Bilgiler öğrenimi, dolayısı ile Yaz Kur’an Kursları milletimizin hayatında çok önemlidir. Zira insanımız çoğu kere yaz kur’an kurslarında öğrendiği dini bilgiler ve Kur’an ile ibadetlerini yapmaya ve dini hayatını yaşamaya çalışmaktadır. Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülükler yaz kur’an kurslarına büyük önem vermekte, verimli geçmesi için azami gayret göstermektedir. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bu dini bilgiler yarışması da öğrenciler ve velileri arasında ciddi ilgi ve heyecan uyandırdı. Görevlilerimiz gereken desteği verdi. Bu gün de bu sonucun ödül töreni ile mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu yarışmayı daha güzel yaparız. Dereceye girenlerin ödüllerini, Belediye Başkanlığımız Veli Korkmaz ve hayır sahibi Haydar Laçin karşılamıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Her Zaman Destek Olacağız

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise Kur’an kurslarının yüce dinimizi öğrenmeye yardımcı olduğunu ifade ederek, bu tür kursların devam etmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, “Kırıkkale Belediyesi olarak bu tür projelere her zaman tam destek vermeye çalıştık ve destek vermeye devam edeceğiz. Kur’an-ı ve anlamını öğrenmek hayatımıza verdiğimiz yönlerde çok etkili olacaktır. Bu nedenle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

Kur’an Dersleri Çok Önemlidir

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise düzenlen kursların başarı ile sonuçlandırılması gerektiğini ifade ederek, “Kur’an kurslarımızın devamı ülkemiz ve dinimiz açısından çok önemlidir. Bu manada Kuran kurslarına verdiğimiz önem daha da çok üst kademelerde olmalıdır. İnsanlarımızın hayatını birinci derecede etkileyen ve mübarek kitabımıza göre hareket etmek gerekmektedir” dedi. Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan öğrencilere Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve il Müftüsü Bekir Gerek ödüllerini verdi.

 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli