Anahtar Kelimeler:

Çocuklara Namaz Teşviki

Çocuklara Namaz Teşviki

 Güzel Bir Çalışma

Osmangazi Mahallesi Kocatepe Caminin minare açılışı ve 2013 yılı Yaz Kur`an Kursunda okuyup ve aynı zamanda ‘Namaz ağacı’ projesine devam eden çocuklar için ödül töreni yapıldı.

 

Ödül Töreni Yapıldı

Osmangazi Mahallesi Kocatepe Caminin minare açılışı ve 2013 yılı Yaz Kur`an Kursunda okuyup ‘Namaz ağacı’ projesine devam eden çocukların ödül töreni yapıldı. Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve İl Müftüsü Bekir Gerek`in katılımlarıyla düzenlenen açılış ve ödül törenine vatandaşlarda katıldı.

Güzel Ve Örnek Bir Davranış

Düzenlenen programda İl Müftüsü Bekir Gerek açılış konuşması yaptı. Gerek, “Çocuklarımıza cami alışkanlığını kazandırmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz ‘Namaz ağacı’ projesini gerçekleştirdik. Çocuklarımız 5 vakit namazlarına gelerek, ödül almaya hak kazandılar. Bu çok güzel ve örnek bir davranış olmalı. Çocuklarımız inşallah bundan sonrada namazlarını kılacaklar” ifadesinde bulundu.

Alışkanlık Kazandırılmalı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise yaptığı konuşmada bu tür uygulamaların çok güzel olduğunu ifade ederek, “Kırıkkale’mizde bu tür projeler uygulanarak çocuklarımızın teşviki açısından önem kazanıyor. Namaz kılmak dinimizin en önemli şartlarından birisi. Bu yüzden çocuklarımızın bu tür alışkanlıklar kazandırılması çok önemlidir” diye konuştu.

Büyük Önem Arz Ediyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise yaptığı konuşmada, “Bu proje çocuklarımızın hayatında önemli rol oynayacaktır. Dinimizi öğrenmeleri, onların Kur’an –ı Kerim’den surelerin okunması ve anlamlarının bilinmesi çok önemli. İnsan hayatının yönlendirilmesinde büyük önem arz ediyor. Bu manada çocuklarımızı tebrik ediyorum. İnşallah her zaman namazlarını kaçırmadan kılarlar” dedi. Konuşmaların ardından 5 vakit namazını kılarak ödül almaya hak kazanan çocuklara Vali, Belediye Başkanı ve İl Müftüsü tarafından hediyeleri verildi.

Minarenin Açılışı Gerçekleştirildi

Ödül töreninin ardından Osmangazi Mahallesi Kocatepe camiine yeni yapılan minarenin açılışı gerçekleştirildi. Burada İl Müftüsü Bekir Gerek bir konuşma yaparak, bu tür minarelerin yurdumuzun her yanında yükselmesi dileğinde bulundu. Minarenin açılışı Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Müftüsü Bekir Gerek ve Cami cemaati ile gerçekleştirildi.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli