Anahtar Kelimeler:

KÜ'de Kontenjanlar Doluyor

KÜ

 Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, KÜ’ye kayıtlar konusunda bilgi verdi ve Yüksek Öğrenim Kurumu`nun (YÖK), 7 bin 138 kontenjan verdiğini, bunun 6 bin 720`sinin dolduğunu ifade etti.

Yıldız Bilgiler Verdi

Kırıkkale Üniversitesi’ne yönelik başvurular devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, bu konuda bilgiler verdi. Yıldız, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü sınavı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde orta öğretim kurumları da dahil eylül ayı eğitim ve öğretimin başlayacağı bir ay olduğunu belirterek, Kırıkkale Üniversitesinde eğitimin 16 Eylül`de başlayacağını kaydetti. Üniversiteye mevcut öğrencilerin yanı sıra bu yıl önemli sayıda öğrencinin katılacağını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, şöyle konuştu:

Kontenjanlar Doluyor

"Kontenjanlar çok büyük oranda doldu. Biz Ankara`ya yakın, coğrafya olarak da Türkiye`nin merkezinde bir üniversite olduğumuz için doluluk oranımız, bizim doğumuzda ki veya batımızda ki bazı üniversitelere göre daha yüksek. Yüksek Öğrenim Kurumu 7 bin 138 kontenjan vermişti bunun 6 bin 720`si dolmuş durumda. Tabi 2 Eylül`de başlayacak yeni öğrenci kayıtlarında bu 6 bin 720 öğrencinin kaçının fiilen kayıt yaptıracağı belli olacak. Bu doluluk oranı yüzde 95`lere tekabül ediyor. Üniversitemiz bu yıl inşallah bu sayılarla beraber 27 bin rakamına yaklaşan bir öğrenciye sahip olacak.

Ön Lisans Programları

Geçen yıla göre 24-25 bine göre ciddi bir artışı ifade ediyor. 2013-2014 öğretim yılana yeni bölümler giriyoruz. Kırıkkale Üniversitesi`nin program sayısı çeşitlilik olarak 83`dü en son ek kontenjandan da iki bölüme öğrenci alacağımızı öğrendik, bunlardan biri Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü, diğeri ise Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü bunlarda çok iyi bölümler. Bunlarla beraber Kırıkkale Üniversitesinde program sayısı çeşitlilik olarak 85`e çıkmış olacak. Bunun 41`i lisans, diğer kalan kısmı ise ön lisans programı olacak."

Beden Eğitimi Sınavı

Prof. Dr. Yıldız, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO)  Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 342 kişinin müracaat ettiğini, bunlardan 68`inin bayan, 274`ünün ise erkek öğrenci olduğunu, özel yetenek sınavında başarılı olan adaylardan 42`si erkek, 12`si bayan 54 kişinin kayıt yaptırma hakkı kazanacağını bildirdi. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli