Anahtar Kelimeler:

Protestolu Kur'a Çekimi!

Protestolu Kur

 Mahkemelik Olur!

Kırıkkalelilerin Çağrı Merkezi için günlerdir merakla beklediği İş Kur’daki kur’a çekimi dün yapıldı ancak, Noter kanalıyla yapılan çekim protestolara sahne oldu.

Tartışmalı Bir İş!

İş Kur İl Müdürlüğü’nde yapılan kur’a çekimine gelenler ve kur’a da adı çıkmayanlar işlemi protesto ettiler. İş Kur yetkilileri, Asisst görevlileri ve Noter’in hazır bulunduğu kura çekimine iş başvurusunda bulunanlar katıldı. Ancak az sayıda kişinin geldiği, mülakat sonucu bir çok adayın elendiği gözlendi. İş Kur yetkilileri açıklamada, 125 asil, 20’de yedek aday alacaklarını duyurdular. Ancak ilk itiraz buna oldu. Yedek sayısının da 125 olması gerektiği belirtildi. Asisst görevlileri ise elenen sayısı fazla olduğu için yedek rakamının 20’de kaldığını ileri sürdüler.

84 Gün Kurs Olacak

Kur’a çekimi isim okunup, kavanozdan numara çekilmesi yöntemiyle yapıldı. 125 kişi böyle tamamlandıktan sonra geriye kalanlar yedek olarak yazıldı. Adaylar, bu yönteme de itiraz ettiler ve yöntemin isim listesi belirlenmeden çekilmesi gerektiğini söylediler.  Asil listeden ile hak kazananlar 2 Eylül tarihinden itibaren 84 gün boyunca kursa katılacaklar ve her gün için de 20 TL ücret alacaklar. Haftanın 6 günü yaklaşık 6 saat kurs olacak. İtirazlı şekilde tamamlanan kur’a çekiminin sonucu bu şekilde oldu.

Liste İtirazı Var

Kur’a çekimine bir başka itiraz da mülakata çağırılanların mülakatı kazanıp veya kaybettiklerine dair duyurusu konusunda oldu. Kazananların listesi 145 kişi olarak açıklandı ve dün saat 11:00 gibi İş Kur’da asıldı. Bu saatten önce kimse kazanıp kazanmadığını bilemedi. İtiraz edenler, “Zaten siz listeyi hazırlamışsınız. Kura çekmeye gerek kalmamış. Sınav not verir ve buna göre adayları belirleyebilirdiniz. Kur’a çekimine ne gerek vardı?”  Üstelik mülakatı bunda kişi neden ve nasıl geçemedi?” diye itirazda bulundular.

118 18 İçin De Kur’a Çekildi

Bu arada, iki ayrı kura çekimi yapıldı. İlk kur’a 145 kişilik Çağrı Merkezi için yapılırken, 60 kişi de Telekom’a bağlı 118 18 hattı için yapıldı. 69 kişilik bir aday listesi oluşturulduğu gözlendi. 60 kişi aynı yöntemle belirlendi, 9 kişi de yedekte kaldı. İki ayrı kur’a çekimi ile günlerdir herkesin merakla beklediği iş başvurusu sonuçlanmış oldu. Kur’a çekiminde İş Kur İl Müdürü Nazım Ulu yoktu. Ulu’nun 3 hafta izne ayrıldığı öğrenildi. Bu önemli sınav öncesi il müdürünün izne ayrılması dikkatlerden kaçmadı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli