Anahtar Kelimeler:

Üreticiler Zarar Ediyor!

Üreticiler Zarar Ediyor!

 Karadeniz Birlik Fiyatı

Neden Açıklamıyor?

Karadeniz Birliğin yağlık ayçiçeği fiyatını açıklamaması üreticileri zor durumda bıraktı. Bu yıl hasat erken olurken, fiyat açıklanmadığı için üreticiler tüccarın eline düştü.

Hasat Erken Oldu

Kırıkkale’de bu yıl yağlık ayçekirdeği hasadı erken yapıldı. Üreticiler hasadı yaptılar ancak Karadeniz Birlik ürün fiyatını açıklamadığı için sıkıntı yaşanıyor. Paraya ihtiyacı olan üreticiler, ürünü fiyat açıklanmadığı için düşük fiyattan sattıklarını söylüyorlar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve fiyatın açıklanmasını isteyen üreticiler, “Bu sene hasat erken oldu. Karadeniz Birlik ürün fiyatını açıklamış değil.

Zarar Ediyorlar

Paraya ihtiyacımız var. Tüccar fiyat açıklanmadığı için düşük fiyattan alıyor. Karadeniz Birlik fiyat açıklarsa ürün fiyatı da artar. Talebimiz ürün fiyatının bir an önce açıklanması. Şu anda üreticilerin üründe üçte bir zararı oluyor” diyorlar. Bir an önce ürün fiyatının açıklanmasını isteyen Kırıkkaleli üreticiler, şu ana kadar ürününü paraya ihtiyacı olduğu için satmak zorunda kalanların zarar ettiğini vurguluyor. 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli