Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Üniversitesi TÜBİTAK İşbirliği

Kırıkkale Üniversitesi TÜBİTAK İşbirliği

  

Kırıkkale Üniversitesi ile TÜBİTAK işbirliğinde ‘Biyoloji Öğretmenlerine Deneysel Araştırma Metotları Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Bilimsel Çalışma

Üniversiteden bu konuda şu açıklama yapıldı: “Proje Koordinatörlüğünü Kırıkkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Ergene’nin yaptığı TÜBİTAK-BİDEB tarafından desteklenen ‘Biyoloji Öğretmenlerine Deneysel Araştırma Metotları Çalıştayı’ 01-07 Eylül 2013 tarihleri arasında Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuvarları’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında ülkemizin 16 ilinden gelen 20 biyoloji öğretmeni Kırıkkale Üniversitesi’nde TÜBİTAK bursiyeri olarak misafir edildi.

Neler Yapıldı?

Çalıştaya çeşitli başarı ve tecrübe kriterleri ışığında seçilen Biyoloji öğretmenleri, TÜBİTAK ‘Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’ ve ‘Biyoloji Olimpiyatları’nda daha etkili bilim danışmanlığı yapabilmeleri için Üniversitemizde uygulamalı eğitim aldılar. Aynı zamanda çalıştaya Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi’nden gelen 13 öğretim üyesi ve yardımcı genç araştırmacı destek verdi.

Ortam Sağlandı

Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuvarları imkanları ve Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya bölümlerinin teknik destekleriyle düzenlenen ‘Biyoloji Öğretmenlerine Deneysel Araştırma Metotları Çalıştayı’na söz konusu bölümlerde yüksek lisans yapmakta olan öğrenciler de katkı sağladı. Katılımcıların memnuniyetlerini dile getirdiği çalıştay süresince, verimli bir çalışla ortamı sağlandı.”



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı