Anahtar Kelimeler:

Atık Su Arıtma Tesisini Tanıttı

Atık Su Arıtma Tesisini Tanıttı

 Örnek Bir Tesis Olacak

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, inşaatı devam eden Kırıkkale Atık Su Arıtma Tesisi`ninin Türkiye`de örnek teşkil ettiğini ve yapımının son aşamaya geldiğini söyledi.

Korkma Tanıttı

Veli Korkmaz, Kırıkkale-Yahşihan karayolu üzerinde inşaatı süren arıtma tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tesisin 256 bin nüfusa hitap edeceğini bildiren Korkmaz, ayrıca ortalama proje debisinin 2025 yılı için 47 bin 274 metreküp/gün ve 2045 yılı için ise 59 bin 373 metreküp/gün atık suyun arıtılmasına hizmet edeceğini dile getirdi. Projeye Kırıkkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) tarafından 23 Aralık 2011 tarihinde başlandığını hatırlatan Korkmaz, tesisin Kırıkkale-Yahşihan karayolu üzerinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası`nın yanında yaklaşık 250 bin metrekare bir alana kurulduğunu söyledi.

Bilgi Verdi

Tesisin, yaklaşık olarak 256 bin eş değer nüfusa hitap edebileceğini Korkmaz, "Tesisin inşasına 10 Mayıs 2012 tarihinde başlanılmış olup ek projelerle birlikte 2013 yılının Aralık ayında tamamlanarak işletmeye açılacaktır. Kırıkkale şehir merkezinden Kızılırmak Nehri`ne aktarılan, evsel, endüstriyel, tarımsal ve diğer kullanımlar sonucunda kirlenmiş atık suyu temizleyecek arıtma tesisi, kısa süre içinde tam kapasiteye ulaşılarak arıtılan sular doğaya zarar vermeyecek ve kötü koku oluşturmayacak şekilde Kızılırmak Nehri`ne deşarj edilecektir." dedi. Başkan Korkmaz`a tesisin teknik donanımı hakkında bilgi veren müteahhit firmanın mühendisi Yusuf Özgan, tesiste dünya markaları olan ekipmanlar kullanıldığını ifade etti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu