Anahtar Kelimeler:

‘Ağız Ve Diş Sağlığı Çok Önemlidir'

‘Ağız Ve Diş Sağlığı Çok Önemlidir

 İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Diş Hekimliği Fakültesi koordinesinde Kırıkkale’de görev yapan öğretmenlere ağız ve diş sağlığı hakkında seminer düzenlendi.

Seminer Düzenlendi

Düzenlenen seminere Vali Ali Kolat, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü H.Ali Okur, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Şengül, öğretim görevlileri ve öğretmenler katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Şengül Koruyucu Diş sağlığı, diş tedavileri ve Koruyucu Hekimlik hakkında çeşitli bilgiler sundu. Seminerde konuşan Vali Kolat, insan hayatının vazgeçilmez unsurlarının başında eğitim ve sağlığın geldiğini vurgulayarak, “Hastalıkların meydana gelmesinde en başlıca organımız ağızdır. Bu anlamda bu yönlü bir çalışmayı önemsiyoruz.

Yaygınlaşan Bir Uygulama

Okul ziyaretleri yaptığımda anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerine özeliklerine dişlerini fırçalayıp fırçalamadıklarını soruyorum. Çocuklarda fırçaladıklarını söylüyorlar. Yani şunu anlatmak istiyorum. Öğretmenlerimiz ağız ve diş sağlığının bilincindeler. Ben bu semirin düzenlenmesinde emeği geçen herkese özellikle Türksel hocama teşekkür ediyorum. 2007 yılında bu uygulamayı Kırıkkale’de başlattı ve Sağlık Bakanlığı bu uygulamayı örnek alarak Türkiye genelinde bu pilot uygulamayı yaygınlaştırdı. Hakikaten bizim açımızdan da çok güzel bir örnek” dedi.

Dülgergil Bilgi Verdi

Ayrıca yeni eğitim öğretim yılının 1. Sınıflar düzeyinde başladığını belirten Vali Kolat, “Çocuklarımızın eğitim ve öğretimine ne kadar önem verirsek, kaliteyi artırırsak geleceğimizi de o derece garanti altına almış oluruz. Bu anlamda velilerimize, öğretmenlerimize ve hepimize büyük görevler düşüyor” dedi. Konuşmalardan sonra Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil “Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Programı” konulu sunum yaparak öğretmenlere ağız ve diş sağlığı hakkında çeşitli bilgiler verdi.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli