Anahtar Kelimeler:

Talep Fiyatları Artırdı

Talep Fiyatları Artırdı

 Fiyatlar Neden Yüksek?

Kırıkkale`de yaz aylarının son dönemlerinde vatandaşların turşuluk ve kurutmalık ihtiyacını gidermek için pazarlara akın etmesi, sebze fiyatlarını arttırdı.

Kış Hazırlıkları

Kırıkkale`de yaz aylarının son dönemlerinde vatandaşların turşuluk ve kurutmalık ihtiyacını gidermek için pazarlara akın etmesi, sebze fiyatlarını arttırdı. Şehirde kış için hazırlık yapmaya başlayan vatandaşların tercih ettiği fasulye, barbunya gibi kurutulacak sebzelerin fiyatları yüzde 50 yükseldi. Vatandaşlar, fiyatların pahalı olmasından dert yanarken, pazarcılar da nakliye fiyatlarının çok olmasından dolayı fiyatların pahalı olduğunu söyledi.

Pazarın Şampiyonu

Pazarın zam şampiyonu yüzde 37`lik artış ve 10-17 lira arasında fiyatla sarımsak olurken, sarımsağı yüzde 20 artışla 9 liradan satışa sunulan cin biberi takip ediyor. Fiyatı 1 lira olan kavun ve karpuz ise pazarın en çok tercih edilen meyveleri arasında yer alıyor. Kısıtlı imkanlarla pazara gelen vatandaşlar, fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşarken, pazarcı esnafı da yine de satışlardan memnun olduklarını ifade etti.

Pazarcılar Bilgi Verdi

Dört kişilik bir ailenin haftalık pazar giderinin 25 ile 50 lira arasında değiştiğini belirten pazarcı Ali Aslan, 50 lira ile vatandaşların bütün sebze meyve ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi. Pazarlardaki fiyatlarla ilgili bilgiler veren Aslan, "Taze fasulye 3, salatalık 1, domates 1.5, dolma biber 3, patlıcan 3, biber,3.5, sarımsak 15, cin biberi 10, karpuz ve kavun, 1 liradan alıcı buluyor." dedi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu