Anahtar Kelimeler:

Koltuk Yaktılar!

Koltuk Yaktılar!

 Protesto!

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale şubesi üyeleri, öğretmenler için yapılan sözlü sınavda haksızlık yapıldığını iddia ederek Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bir makam koltuğunu yaktı.

Protesto Ettiler

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Yücel Karabacak, yaptığı açıklamada `Sözlü sınav tam bir komedidir. 22 aday 2.5 saat içerisinde ortalama 5 dakikalık mülakat sonucu puanlandırılmıştır. Bu 5 dakika içerisinde mevzuat bilgisi yüzde 20, analitik düşünme yüzde 10, temsil kabiliyeti yüzde 15, muhakeme gücü yüzde 10, iletişim yüzde 10, davranış yüzde 10, yeniliklere hakimiyet yüzde 10, genel kültür yüzde 15 olarak değerlendirme yapmışlardır. Pek çoğu yazılı sınavda düşük puan almalarına karşın resmen mülakat puanı ile diğer adayların önüne geçirilmiş tam anlamıyla sözlü sınav bir çadır tiyatrosuna komediye dönüşmüştür. Yani 5 dakikada karpuz seçemeyenler, 5 dakikada müdür seçmeye kalkmışlardır`

Torpil İddiası

Sınavda torpil yapıldığı iddia eden Karabacak şunları söyledi: `Bunların ileri demokrasiden anladıkları torpilli demokrasidir. Sonuçları incelediğimizde vahim bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Torpil öylesine zirve yapmış ki listenin altlarında 10. Sırasında yer alan bir eğitim bir-sen üyesi ve o sendika başkanının birinci derce akrabası olan birisi, açık ara önde olan listenin 1. sırasında yer alan Türk Eğitim-sen üyesini geçmiştir. Listenin en yüksek puanlı ve halihazırda okul müdürü olan ve taraflarınca ödüllendirilmiş Türk Eğitim-sen üyesine 34 verilmiş, yandaş sendikanın torpilli yandaşına 100 puan verilerek torpil katmerli hale getirilmiştir. Biz zulmün ve zalimlerin sonuna kadar takipçisi olacağız. Komisyon hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Kırıkkale Valisinin de böyle bir atamaya imza atmayacağına da inanmak istiyoruz. Aksi takdir de Vali Beyde bu haksızlığa ortak olmuş olur. Kırıkkale Valisini ve siyasi irade ile birlikte savcıları göreve davet ediyoruz` Grup daha sonra il müdürlüğü önünde bir makam koltuğunu ateşe verdi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli